Ποια είναι τα καλύτερα φιλιά που έχουμε δει στον κινηματογράφο;

Μας έκαναν να ερωτευτούμε, να συγκινηθούμε και να χαμογελάσουμε. Για όλους τους λάτρεις των ρομαντικών ταινιών, δεν υπάρχει ιστορία αγάπης που να σέβεται τον εαυτό της χωρίς ένα παθιασμένο φιλί. Αλλά ποιες είναι οι πιο διάσημες στιγμές; Σας παραθέτουμε τις πιο ρομαντικές στιγμές στην ιστορία του κινηματογράφου. Ποια είναι τα ωραιότερα φιλιά; Ας το ανακαλύψουμε μαζί.

Το ημερολόγιο (2004)

«Γιατί δεν μου έγραψες;», ουρλιάζει η Allie (Rachel McAdams) στο Noah (Ryan Gosling. Και συνεχίζει ουρλιάζοντας «Γιατί; Δεν είχε τελειώσει για εμένα! Σε περίμενα για 7 χρόνια και τώρα είναι πολύ αργά!». Εκείνος της απαντά ότι της έγραψε και μάλιστα της έγραφε ένα γράμμα την ημέρα για ένα ολόκληρο χρόνο (365 το σύνολο). «Δεν τελείωσε. Ακόμα δεν έχει τελειώσει!», της λέει, την αρπάζει και τη φιλάει παθιασμένα. Εννοείται ότι βρέχει, εννοείται ότι φοράνε και οι δύο καλοκαιρινά ρούχα, εννοείται ότι δεν την γλιτώνουν την πνευμονία. Τουλάχιστον πέτυχαν το φιλί.

Τιτανικός (1997)

Ποιος δεν θυμάται εκείνο το «Jack, I’m flying», που λέει η Rose (Kate Winslet) στον Leonardo Di Caprio σκαρφαλωμένη στην πλώρη του Τιτανικού; Αλησμόνητη ατάκα που διακωμωδήσαμε με όλους τους πιθανούς τρόπους στην παιδική μας ηλικία. Μετά ακολουθεί φιλί με φόντο ηλιοβασίλεμα και ωκεανό.

Amelie (2001)

Ανοίγει η πόρτα και η ντροπαλή, ονειροπόλα Amelie (Audrey Tautou) βλέπει τον έρωτα της ζωής της (Mathieu Kassovitz) στο κατώφλι της. Φέρνει το δάχτυλο στα χείλη της, δείχνοντάς του ότι πρέπει να μείνει σιωπηλός. Τον φιλάει μία φορά στην άκρη των χειλιών, στο λαιμό, στα βλέφαρα και αμέσως μετά του δίνει να καταλάβει ότι πρέπει να κάνει κι αυτός το ίδιο . Ένα παιχνίδι φιλιών, τρυφερό, αγαπησιάρικο, αθώο (γεμάτο υπονοούμενα ωστόσο) και τόσο μα τόσο ρομαντικό.

https://www.youtube.com/watch?v=yEOSh2GF1x4&feature=emb_logo

Casablanca (1942)

«Φίλα με. Φίλα με σαν να ήταν η τελευταία φορά» λέει η Ilsa (Ingrid Bergman) στον Rich Blaine (Humphrey Boogart) και αυτός τη φιλάει ακριβώς έτσι.

Όσα παίρνει ο άνεμος (1939)

«Μη! Θα λιποθυμήσω», λέει η Scarlett O’ Hara (Vivien Leigh) στον Rhett (Clark Gable) όταν εκείνος τη φιλάει. Και της απαντάει ο υπέρτατος: «Θέλω να λιποθυμήσεις. Για αυτό φτιάχτηκες. Κανένας από τους ηλίθιους που γνώρισες δεν σε έχει φιλήσει έτσι». Και φιλιούνται.

Spiderman (2002)

Μόλις την έχει σώσει από κάτι αδίστακτους τύπους που της επιτέθηκαν σε ένα σκοτεινό στενάκι και κρέμεται μπροστά της ανάποδα. Η Mary Jane Watson (Kristen Dunst) σκέφτεται λοιπόν ότι είναι τέλεια ευκαιρία για να πει «ευχαριστώ» και κατεβάζει τη μάσκα του Spiderman (Tobey Maguire) τόσο, όσο χρειάζεται για να αποκαλυφθούν τα χείλια του. Φιλιούνται στη βροχή  και φιλιούνται παθιασμένα παρά την όχι- και- τόσο-βολική- στάση.

Breakfast at Tiffany’s (1961)

H Holly (Audrey Hepburn) και ο Paul (George Peppard) φιλιούνται. Στη βροχή. Στη Νέα Υόρκη. Με ένα γατί ανάμεσά τους. Αν υπήρχε internet το 1961, είναι βέβαιο ότι θα το είχαν σπάσει.