Ένα πέπλο μυστηρίου «σκεπάζει» την υπόθεση των ασύλληπτων και πρωτοφανών δωρεών κορυφαίων εφοπλιστικών οικογενειών για την επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου, που μετά τις σχετικές αποφάσεις της αρμόδιας υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, ανατίθενται απευθείας σε ιδιώτες!

Μετά την δωρεά της οικογένειας Νικολάου και Ειρήνης Λαιμού, που απέκτησε μεγάλη δημοσιότητα λόγω του γάμου του Αντώνη Λαιμού στο Πάπιγκο και την ανάπτυξη του real estate στην μοναδική αυτή περιοχή που έχει αποκτήσει υψηλό και ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ήρθε η ασύλληπτη σε μέγεθος δωρεά των 40 εκατ. ευρώ του Σπύρου και της Ντόροθι Λάτση, για τις μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης του διαγωνισμού για το Αρχαιολογικό Μουσείο!

Ένα ποσόν που από τους γνώστες της αγοράς χαρακτηρίζεται ως τεράστιο, υπερβολικό  και πρωτοφανές, μόνο για τις μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης!

Και οι σχετικές μελέτες μετά από απόφαση της υπουργού Λίνας Μενδώνη ανατίθενται πλέον σε ιδιώτες, εν προκειμένω σε …Γερμανούς, όπως λένε οι πληροφορίες αλλά και οι «κακές γλώσσες», οι οποίοι και θα «διαχειριστούν» τα υπέρογκα κονδύλια των δωρεών, των μεγάλων εφοπλιστικών οικογενειών!

Βεβαίως, επειδή από τους …Γερμανούς (βλέπε Deutsche bank και Siemens), έχουμε …καεί, φυσάμε και το γιαούρτι!

Αυτά προς το παρόν! Συνεχίζεται …

Διαβάστε ακόμη: