Όρεξη να έχει κανείς, χρήματα και χρόνο: το 2022 συνωστίζονται μεγάλα ονόματα που περιοδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι Coldplay έχουν κλείσει 54 live, ο Ed Sheeran 56, η Adele 22, oι Weekend 94, o Justin Bieber 104, η Katy Perry 24, oι Red Hot Chili Peppers 35, οι Killers 63. Aναστήθηκαν οι Whitesnake· oι Pet Shop Boys επίσης· οι Simple Minds, οι Simply Red και οι Nazareth η χάρη των οποίων θα φράσει στη Μόσχα.

Oι Kings of Leon αρχίζουν από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας στις 23 Μαρτίου, οι Arctic Monkeys από την Κωνσταντινούπολη στις 9 Αυγούστου και παρότι θα βρίσκονται στη γειτονιά μας -μετά την Κωνσταντινούπολη θα πάνε στη Ρουμανία- δεν θα περάσουν από την Αθήνα· αντιθέτως, οι Muse που κάνουν ευρωπαϊκή περιοδεία αναμένονται στην Αθήνα στις 29 Ιουνίου. Οι Green Day ξεκινούν στις 12 Φεβρουαρίου από το Λος Άντζελες και στις 29 Μαΐου θα βρίσκονται στη Μόσχα, στο γήπεδο της Σπάρτακ. Πολύ παλαιο-heavy metal  αναμένεται στη Μόσχα -oι Judas Priest, oι Deep Purple- αλλά και η Björk και ο Eric Clapton και οι Pixies και οι Jethro Tull. Οι Black Eyed Peas θα φτάσουν μέχρι το Ιμπαγκέ της Κολομβίας· η Κολομβία είναι στο πρόγραμμα και των Foo Fighters που θα επισκεφτούν επίσης την Αργεντινή, τη Χιλή και τη Βραζιλία όπως και οι Metallica.

Ο Elton John συνεχίζει το μακρύ του αντίο: η Farewell Tour συνεχίζεται μετά το Σικάγο το περασμένο Σαββατοκύριακο και το Ντιτρόιτ στις 8-9 Φεβρουαρίου, με δύο μέγα-συναυλίες στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης στις 22-23 Φεβρουαρίου. Θα συνεχίσει στο Νιούαρκ, στη Φλόριντα, στο Μπρούκλιν: 127 εμφανίσεις συνολικά.

Οι Black Keys ξεκινούν από το Λας Βέγκας στις 9 Ιουλίου και θα συνεχίσουν σε υπαίθριους χώρους στις ΗΠΑ, καταλήγοντας στο Ντάλλας στις 18 Οκτωβρίου. Οι Guns n’ Roses θα βρίσκονται στις 19 Μαΐου στη Ντεϊτόνα της Φλόριντα και θα συνεχίσουν με σταθμούς στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις, μεταξύ των οποίων στη Σεβίλλη, στην Πράγα και στη Βαρσοβία. Δεν είναι οι μόνοι βετεράνοι που έχουν πάρει τους δρόμους: ανάμεσά τους είναι οι AC/DC, οι Cure, οι Pearl Jam, οι Strokes, οι Bon Jovi, o Billy Joel (o oποίος έχει κλείσει δύο εμφανίσεις στο Madison Square Garden, στις 12 Φεβρουαρίου και στις 24 Μαρτίου) και ο Beck που ξεκινάει από τη Βαρκελώνη.

Οι old-timers περιμένουν να δουν ακόμα και τους Eagles που αρχίζουν από το Κλίβελαντ του Οχάιο στις 17 Μαρτίου και καταλήγουν σε μια υπαίθρια συναυλία στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνου στις 26 Ιουνίου.

Στην Αθήνα, ένα άλλο είδος old-timers περιμένει τους New Model Army στις 8 Απριλίου, τους Dead Can Dance στις 19 Μαΐου και τους Evanescence στις 5 Ιουλίου. Ωραία έκπληξη ήταν το live των Cigarettes After Sex που έχει προγραμματιστεί για τις 7 Ιουνίου στην Τεχνόπολη.