Κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών ανακοίνωσε η Hilton Worldwide Holdings, καθώς η ισχυρή ζήτηση για διεθνή ταξίδια αντιστάθμισε την επιβράδυνση των ταξιδιών αναψυχής στην αμερικανική αγορά.

Η Hilton είχε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 1,67 δολάρια το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση. Ξεπέρασε δηλαδή τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 1,65 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Τα κύρια στοιχεία

Η μεταπανδημική ταξιδιωτική άνοδος στις ΗΠΑ έχει αρχίσει να επιβραδύνεται, αλλά οι κρατήσεις στα διεθνή ξενοδοχεία της Hilton αντιστάθμισαν την υποχώρηση. Τα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο αυξήθηκαν κατά 39% στην Ασία, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022. Στις ΗΠΑ αυξήθηκε μόλις κατά 3%.

Η Hilton προσπάθησε να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη με την εισαγωγή νέων εμπορικών σημάτων που επικεντρώνονται σε σημεία με χαμηλότερες τιμές. Η εταιρεία δημιούργησε στις αρχές του έτους το Spark, που απευθύνεται σε ταξιδιώτες μικρότερου budget, και έχει στα σκαριά μια νέα μάρκα χαμηλότερου κόστους.

Η Hilton αύξησε τις εκτιμήσεις της για τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή για το σύνολο του έτους σε 6,04 έως 6,09 δολάρια, ελαφρώς υψηλότερα από τις προβλέψεις της εταιρείας τον Ιούλιο. Οι μετοχές της Hilton έχουν αυξηθεί κατά 18% από την αρχή του έτους.

Διαβάστε ακόμη: