Οι Βασιλικές Ιπποδρομίες του Ασκοτ ξεκίνησαν  στη βρετανική εξοχή του Μπέρκσαϊρ, λίγα χιλιόμετρα από τον Πύργο του Ουίνδσορ και – εκτός από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, τα άλογα, τους αναβάτες, τις σαμπάνιες, τα κιάλια και τα λουλούδια – την εμφάνισή τους έκαναν και τα καπέλα των κυριών, που κάθε χρόνο τραβούν τα φλας των φωτογράφων – κάποιες εμφανίσεις για τον λάθος λόγο.

ta-kapela-epestrepsan-sto-askot-eikones6

Αν και οι ενδυματολογικοί κανόνες για τις γυναίκες είναι αυστηροί και περίπλοκοι, εν τούτοις πολλές Βρετανίδες διαλέγουν εκκεντρικά και υπερμεγέθη καπέλα συμμετέχοντας στον άτυπο διαγωνισμό για την πιο εντυπωσιακή εμφάνιση.

ta-kapela-epestrepsan-sto-askot-eikones8

Οι Βασιλικές Ιπποδρομίες του Άσκοτ φημίζονται για δύο κυρίως πράγματα: τα καθαρόαιμα άλογα και τα ευφάνταστα καπέλα.

Η βασιλική οικογένεια έχει θέσει τα πρότυπα για τον επίσημο κώδικα ενδυμασίας, ο οποίος περιλαμβάνει φράκο, γκρι ή μαύρο και καπέλο στα ίδια χρώματα για τους άνδρες και καπέλα (χωρίς περιορισμό) για τις κυρίες.

Φέτος, για δεύτερη χρονιά και πάλι λόγω της πανδημίας, η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα παραστεί στην έναρξη των ιπποδρομιών αλλά , σύμφωνα με την Daily Mail, ίσως εμφανιστεί κάποια άλλη μέρα, που δεν θα συγκεντρώνει τόσο κόσμο.

Οι ιπποδρομίες, που πραγματοποιούνται κοντά στο παλάτι του Ουίνδσορ, διαρκούν σήμερα το απόγευμα 18 Ιουνίου