Ύστερα από δύο χρόνια αυστηρών περιορισμών ελέω κορωνοϊού, πλέον, οι τουρίστες βρίσκονται αντιμέτωποι με μία πρωτόγνωρη κατάσταση.

Ατελείωτες ουρές στα αεροδρόμια λόγω της έλλειψης προσωπικού· ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της Ίμπιζα, όπου οι ταξιδιώτες αναμένουν για ώρες, σε υψηλές θερμοκρασίες, για ένα ταξί.

Οι εικόνες που μεταδίδουν ειδησεογραφικά πρακτορεία του εξωτερικού, με μεγάλες ουρές από τουρίστες που προσπαθούν να πάρουν ταξί από το αεροδρόμιο της Ίμπιζας, αποτελούν ένδειξη της κατάστασης που επικρατεί στον τομέα του τουρισμού σε δεκάδες αεροδρόμια της Ευρώπης λόγω των τεράστιων καθυστερήσεων.

Κατά αυτόν τον τρόπο, μετά τις μεγάλες ουρές στην ασφάλεια και το check–in αποσκευών, ο Γολγοθάς για τους ταξιδιώτες που δεν έχουν κάνει κράτηση για ενοικίαση ενός αυτοκινήτου, συνεχίζεται και στη χώρα προορισμού.

«Είναι αδύνατο να βρεθεί μία λύση, επικρατεί τρέλα, το αδιαχώρητο», επεσήμανε σε σχόλιό του, εκπρόσωπος σωματείου αυτοκινητιστών στη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου.

«Δεν υπάρχουν, επίσης, αρκετά λεωφορεία. Παντού, η κατάσταση είναι η ίδια. Αυτό δεν είχε συμβεί ποτέ. Δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τον όγκο της κίνησης», σημείωσε και προσέθεσε ότι στη Μαγιόρκα χρειάζονται επιπλέον πεντακόσια ταξί, ενώ στην Ίμπιζα οι ανάγκες για οδηγούς και ταξί είναι διπλάσιες.

Ο Χόρχε Μαρτί, Πρόεδρος του τουριστικού κλάδου ACAVE, υποστήριξε πως πρέπει να ληφθούν μέτρα το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν τις αφίξεις Βρετανών μεταναστών.

Γαλλία: Απεργία στο αεροδρόμιο «Σαρλ Ντε Γκωλ», ακύρωση του 1/4 των προβλεπόμενων πτήσεων

Το προσωπικό του αερολιμένα ζητά αύξηση των μισθών, σύμφωνα με τον όμιλο Αεροδρομίων του Παρισιού (ADP). Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC) ζήτησε στις 08/06 από τις αεροπορικές εταιρείες να μειώσουν τον αριθμό των πτήσεων στο διάστημα 07:00 έως 14:00 τοπική ώρα, ενώ τον τελευταίο καιρό, αρκετά ευρωπαϊκά αεροδρόμια αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη διαχείριση των ταξιδιωτών, εξαιτίας έλλειψης προσωπικού.

Η Air France, η βασική εταιρεία λειτουργίας στο «Σαρλ Ντε Γκωλ», ανακοίνωσε ως εκ τούτου ότι ματαίωσε 85 πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων για αύριο (08/06) ανταποκρινόμενη στις αξιώσεις της Διευθύνσεως.

Προβλέπονται, επίσης, «αλλαγές ωραρίων στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων», σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία διευκρίνισε ότι «οι ενδιαφερόμενοι πελάτες θα ενημερωθούν το συντομότερο δυνατόν».

Το σύνολο των συνδικάτων του αεροδρομίου του Ρουασί (CGTFOCFDTCFTCCFE–CGCUNSA και SUD) ζήτησε να μετάσχουν στην κινητοποίηση όλοι οι μισθωτοί του αερολιμένα, με αίτημα αύξηση των αποδοχών κατά 300€ «άνευ όρων, για όλες και όλους».

«Παρά την επανάληψη της (εναέριας) κυκλοφορίας και τα κέρδη που αποφέρει, η δουλειά μας δεν αμείβεται στην εύλογη αξία της», επεσήμαναν τα συνδικάτα σε κοινή ανακοίνωσή τους.

«Όλα αυξάνονται, εκτός από τους μισθούς μας», κατήγγειλαν.