Κωνσταντίνος Κουλιεράκης: Σε ένα ακόμα ντέρμπι, αυτή τη φορά με τον Παναθηναϊκό στη «Λεωφόρο», δικαιώνει εκείνη την πλευρά της διεθνής πιάτσας scouts που υποστηρίζει από πέρσι για τον διεθνή Κρητικό σέντερ μπακ του ΠΑΟΚ πως ακόμα δεν είναι έτοιμος για μεταγραφή σε τοπ Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πόσο μάλλον με την τιμολόγηση Σαββίδη, που για την παραχώρηση του δεν συζητούσε καν αυτό το καλοκαίρι για πόσα κάτω των 10 εκατομμυρίων ευρώ!! Το αβίαστο λάθος που έκανε στο φινάλε του ντέρμπι και στοίχισε δύο βαθμούς στην ομάδα του Λουτσέσκου δεν έχει να κάνει με την απειρία ή το νεαρό της ηλικίας του (παρεμπιπτόντως εδώ και ενάμιση χρόνο είναι βασικός στον δικέφαλο) αλλά με την αντιληπτικότητα του στο αμυντικό κομμάτι. Χωρίς καθόλου πίεση, πηδάει σε τελείως λάθος χρόνο, κοιτάζοντας μετά τη σέντρα από τα δεξιά μόνο την μπάλα και όχι που είναι και ο προσωπικός του αντίπαλος. Το χειρότερο, δεν βρίσκει μπάλα με το κεφάλι του!

Είναι ενδεικτικό πως ο σκόρερ της ισοφάρισης των πράσινων, ο Σουηδός Γερεμέγιεφ που ήταν πίσω από το Κουλιεράκη και περίμενε, δεν χρειάστηκε καν να πηδήσει! Εν κατακλείδι και επειδή ο Κουλιεράκης συνεχώς τσεκάρετε/αξιολογείτε από ομάδες του εξωτερικού, λάθη σαν κι αυτό δεν βοηθάνε, αντιθέτως έχει επίπτωση στο προφίλ και την αγοραστική αξία που χτίζει στη διεθνή ποδοσφαιρική αγορά! Για παράδειγμα την Κυριακή στη Λεωφόρο ήταν σκάουτ της Γιουβέντους για τον Κουλιερακη, όποιος δεν του έβαλε καλό βαθμό.

Λιβάι Γκαρσία: Νέα θλάση πριν από το ματς με τον ΟΦΗ και πάλι στα πιτς για τον επόμενο μήνα. Το ρεπορτάζ λέει πώς σίγουρα θα χάσει συνολικά τέσσερα ματς, σε πρωτάθλημα και Europa League, και μετά βλέπουν. Η αλήθεια είναι πώς με τους μυϊκούς τραυματισμούς του φορ από το Τρινιντάντ Τομπάγκο συνήθως υπάρχει μία θολούρα και από πλευράς ΑΕΚ για το πώς το έπαθε, πότε το έπαθε κλπ! Σούπερ επιθετικός ειδικά για τα ελληνικά δεδομένα και σίγουρα άλλη ΑΕΚ με Γκαρσία (30% πάνω) και άλλη ΑΕΚ χωρίς αυτόν (και δεν έχει να κάνει με το γκολ), αλλά φαίνεται πως είναι ευπαθής. Κάτι που έχει να κάνει και με το αγωνιστικό του στυλ αφού παίζει συνέχεια στα…κόκκινα ενώ επί Αλμέιδα παιχνίδια και προπονήσεις στην ΑΕΚ είναι σχεδόν πάντα στις ίδιες συνθήκες έντασης. Ο Λιβάι βγάζει τρομερά μεγάλες ταχύτητες στο παιχνίδι του και από κει παθαίνει τους συχνούς μυϊκούς τραυματισμούς.

Κόντρα στη Μπράιτον έπαιξε 77 λεπτά άλλα τόσα κόντρα στον Παναθηναϊκό, μέσα σε 5 ημέρες κι ενώ προερχόταν από θλάση που τον είχε αφήσει 17 μέρες εκτός. Και επειδή είναι αθλητής, με καλή εξωγηπεδική ζωή, πολύ γυμνασμένος και με σωστή διατροφή προφανώς και το πρόβλημα έχει να κάνει με την υπερφόρτωση, τη διαχείριση (του ίδιου αλλά και της ομάδας του) αλλά και την αποθεραπεία του εκρηκτικού επιθετικού. Τουλάχιστον, αυτό, λέει η λογική. Η ΑΕΚ πιθανότατα χωρίς Λιβάι δεν θα κέρδιζε στο Brighton και χωρίς Λιβάι να μην πάρει ξανά το πρωτάθλημα (για τέτοια επιδραστικότητα στο παιχνίδι της μιλάμε) ενώ μια σεζόν με πολλές μυικούς ασφαλώς και δεν θα ξαναφέρει τόσο υψηλές προτάσεις όπως εκείνη των 22 εκατομμυρίων ευρώ από τη Λανς, που αρνήθηκε τον Αύγουστο ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Καρλίτος: Στην περιπτωσή του Ισπανού στράικερ της Λαμίας βρίσκει εφαρμογή αυτό που λες… ότι πληρώνεις παίρνεις. Ο 33χρονος πρώην φορ του Παναθηναϊκού επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα ως ελεύθερος αφού έλυσε το συμβόλαιο του με τη Λέγκια (είχε ετήσιες αποδοχές 450.000 ευρ) για να τον φέρει με 300 χιλιάρικα τον χρόνο στην Λαμία ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου. Μάλιστα ο Καρλίτος ήρθε με όρο ότι θα υπογράψει κλειστό διετές συμβόλαιο, που θα ισχύσει ακόμη κι αν η ομάδα υποβιβαστεί στην Super League 2!! Με τον Ισπανό να κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα και εφόσον συνεχίσει τότε από το πρώτο από τον πρώτο κιόλας γύρο του πρωταθλήματος θα έχει κάνει απόσβεση των χρημάτων που δαπανήθηκαν. Ο Καρλίτος έχει υπογράψει με δικά του γκολ τις ισάριθμες νίκες της Λαμίας με 1-0, κόντρα σε Άρη και Παναιτωλικό ενώ είχε γκολ και ασίστ στο 2-2 κόντρα στον Βόλο. Ουσιαστικά δηλαδή έχει ήδη προσφέρει πέντε προσωπικούς βαθμούς από τους συνολικά εννέα που μετράει η Λαμία μετά από 7 αγωνιστικές στην Superleague.

Διαβάστε ακόμη: