Οι celebrities κερδίζουν εκατομμύρια δολάρια από τη μουσική, τις τηλεοπτικές εκπομπές, τις επιχειρήσεις και τις ταινίες του Χόλιγουντ. Εκτός από τα κέρδη της καριέρας τους ως ηθοποιοί, οι διασημότητες του Χόλιγουντ κερδίζουν αρκετά εκατομμύρια δολάρια υπογράφοντας προσοδοφόρες διαφημιστικές καταχωρίσεις για εμπορικά σήματα, ενώ ορισμένοι επιχειρούν ακόμη και σε επιχειρήσεις.

Πολλές διασημότητες, επίσης, επενδύουν συχνά τις περιουσίες τους σε πολυτελή ακίνητα.

A-listers όπως ο Τομ Κρουζ, η Αντζελίνα Τζολί, ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Μπιγιονσέ κατέχουν μερικά από τα πιο ακριβά και ξεχωριστά σπίτια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αυτά είναι τα 8 πιο ακριβά σπίτια διασημοτήτων για το 2023:

8. Έλεν Ντε Τζένερις: Βίλα του 17ου αιώνα στο Μοντεσίτο – 26,5 εκατομμύρια δολάρια

Τα ακριβότερα σπίτια των celebrities στον κόσμο

Η Έλεν Ντε Τζένερις είναι κυρίως γνωστή για την παρουσίαση του επιτυχημένου talk show «The Ellen DeGeneres Show» για πάνω από δύο δεκαετίες. H  Έλεν έχει συγκεντρώσει μια καθαρή αξία 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Aγόρασε μια βίλα του 17ου αιώνα στο Montecito το 2013 έναντι 26,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Το πολυτελές πέτρινο σπίτι σχεδιάστηκε και χτίστηκε από τον αρχιτέκτονα Γουάλας Φροστ τη δεκαετία του 1930 και οι ιταλικές βίλες του 17ου αιώνα ενέπνευσαν σε μεγάλο βαθμό το σχεδιασμό του, σύμφωνα με το Homes And Gardens. Εκτεινόμενη σε 13 στρέμματα, αυτή η βίλα αποτελείται από έξι υπνοδωμάτια, οκτώ μπάνια και πολλαπλές βιβλιοθήκες που συνοδεύονται από καταπράσινους κήπους στην πίσω αυλή. Το κτήμα αποτιμάται στα 45 εκατομμύρια δολάρια από το 2023.

7. Τάιγκερ Γουντς: Έπαυλη στο νησί Τζούπιτερ – 54,5 εκατομμύρια δολάρια

Τα ακριβότερα σπίτια των celebrities στον κόσμο

Ο Τάιγκερ Γουντς είναι ο πλουσιότερος παίκτης του γκολφ στον κόσμο, με καθαρή αξία περίπου 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Τάιγκερ απέκτησε το ακίνητο αξίας 54,50 εκατομμυρίων δολαρίων στο νησί Τζούπιτερ, το 2006 ξοδεύοντας 15 εκατομμύρια δολάρια για την ανακαίνισή του. Το τεράστιο ακίνητο καλύπτει μια έκταση άνω των 12 στρεμμάτων και παρέχει 2.700 τετραγωνικά μέτρα ζωτικού χώρου, όπως αναφέρει το Architectures Style. Αυτή η πολυτελής έπαυλη διαθέτει όλες τις ανέσεις που μπορεί να ζητήσει κανείς, όπως ένα τεράστιο γήπεδο γκολφ, ένα γήπεδο τένις, ένα πλήρες γυμναστήριο, πολλαπλές πισίνες και μια πίστα τρεξίματος.

6.  Αντζελίνα Τζολί: Γαλλικός πύργος – 60 εκατομμύρια δολάρια

Τα ακριβότερα σπίτια των celebrities στον κόσμο

Η Αντζελίνα Τζολί και ο πρώην σύζυγός της Μπραντ Πιτ αγόρασαν το Château Miraval, μια πολυτελή βίλα στο Κορρένς της Γαλλίας, για περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια το 2012. Eκτείνεται σε 1200 στρέμματα και διαθέτει 35 δωμάτια, αίθουσα δεξιώσεων, πισίνα και δύο γυμναστήρια. Άλλες ανέσεις περιλαμβάνουν ένα home cinema, μια αίθουσα βιντεοπαιχνιδιών, μια πίστα χωμάτινων ποδηλάτων και ένα κομψό ελικοδρόμιο.

5. Κιμ Καρντάσιαν: Το σπίτι της στο Μαλιμπού – 70,4 εκατομμύρια δολάρια

Η Κιμ αγόρασε ένα υπερπολυτελές παραλιακό σπίτι στο Μαλιμπού έναντι του ποσού-ρεκόρ των 70,4 εκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας το ως την υψηλότερη αγορά στο Μαλιμπού για το 2022. Το παραθαλάσσιο σπίτι έκτασης 3,18 στρεμμάτων ανήκε στο παρελθόν στη Σίντι Κρόφορντ και διαθέτει, μεταξύ άλλων, 7450 τετραγωνικά μέτρα ζωτικού χώρου, πανοραμική θέα στη θάλασσα, πισίνα, γυμναστήριο, τζάκι και αίθουσα μέσων ενημέρωσης. Η Κιμ απέκτησε τη βίλα με το μεσογειακό στυλ για 29,1 εκατομμύρια δολάρια λιγότερο από την αρχική τιμή.

4. Μπιγιονσέ και Τζέι Ζ: Το σπίτι τους στο Λος Άντζελες – 88 εκατομμύρια δολάρια

Τα ακριβότερα σπίτια των celebrities στον κόσμο

Η Μπιγιονσέ και ο Τζέι Ζ είναι ιδιοκτήτες μιας σούπερ έπαυλης 30.000 τετραγωνικών μέτρων στο Bel Air του Λος Άντζελες. Το ζευγάρι απέκτησε το ακίνητο το 2017 έναντι 88 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια από τις πιο ακριβές συμφωνίες ακινήτων στο Λος Άντζελες. Η έπαυλη διαθέτει οκτώ υπνοδωμάτια και 11 μπάνια, με μια εξαιρετική αρχιτεκτονική σκάλα να προσθέτει στο μεγαλείο του σπιτιού. Οι εσωτερικές ανέσεις περιλαμβάνουν ένα γκαράζ 15 αυτοκινήτων, έναν προσωπικό κινηματογράφο, πολλαπλές πισίνες, ένα σπα και ένα τεράστιο γήπεδο μπάσκετ.

3. Τζορτζ Λούκας: Skywalker Ranch – 100 εκατομμύρια δολάρια

Ο Τζορτζ Λούκας, ο δημιουργός των επικών ταινιών Star Wars και Indiana Jones, είναι ιδιοκτήτης ενός πολυτελούς ράντσου αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων, γνωστού και ως Skywalker Ranch, στην κομητεία Μαρίν της Καλιφόρνια. Ο Λούκας έχει στην ιδιοκτησία του το κτήμα από το 1978 και έχει κάνει μαζικές αναπλάσεις στο κτήμα των 4.700 στρεμμάτων με την πάροδο των χρόνων. Το ράντσο χρησιμοποιούνταν για την ηχητική μίξη και το μοντάζ των ταινιών του Λούκας και διέθετε αρκετές ανέσεις, όπως εστιατόριο, γυμναστήριο, πισίνα και τεχνητή λίμνη. Εκτός από τις πολυτελείς ανέσεις, το ράντσο είναι ένας παράδεισος για τους κινηματογραφιστές και διαθέτει ένα θέατρο με 300 θέσεις μαζί με μια αίθουσα προβολής θεατρικών ταινιών σύμφωνα με το The Richest.

2. Τζορτζ Κλούνεϊ: Βίλα του 18ου αιώνα – 100 εκατομμύρια δολάρια

Τα ακριβότερα σπίτια των celebrities στον κόσμο

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ είναι ένας βετεράνος της βιομηχανίας με μακρά και λαμπρή καριέρα. Στις όχθες της λίμνης Κόμο, ο Κλούνεϊ είναι ιδιοκτήτης μιας ιταλικής βίλας του 18ου αιώνα στην όμορφη πόλη Λάγκλιο στην Ιταλία. Αγόρασε αυτή τη βίλα το 2002 για μόλις 7 εκατομμύρια δολάρια και από το 2023, η αξία του ακινήτου ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια δολάρια. Η βίλα αποτελείται από 25 δωμάτια, υπέροχους κήπους, γήπεδα τένις, εξωτερική πισίνα, γυμναστήριο, ιδιωτικό θέατρο και ένα τεράστιο γκαράζ για να στεγάσει την εκτεταμένη συλλογή μοτοσικλετών του Κλούνεϊ. Η βίλα αυτή έχει γίνει τόπος διεξαγωγής διαφόρων εκδηλώσεων υψηλού προφίλ που φιλοξένησαν διάσημες προσωπικότητες όπως ο Μπαράκ Ομπάμα, ο πρίγκιπας Χάρι, η Μέγκαν Μαρκλ, η Τζούλια Ρόμπερτς κ.λπ.

1. Μπιλ Γκέιτς: Xanadu 2.0 – 125 εκατομμύρια δολάρια

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ιδιοκτήτης του Xanadu 2.0 αξίας 125 εκατομμυρίων δολαρίων. Η -όχι και τόσο ταπεινή- κατοικία του Γκέιτς βρίσκεται στη Μαντίνα της Ουάσινγκτον και διαθέτει τον εντυπωσιακό ζωτικό χώρο των 22.000 τετραγωνικών μέτρων που αποτελείται από 7 υπνοδωμάτια, 24 μπάνια και έξι κουζίνες. Θυμίζοντας το τεχνολογικό του υπόβαθρο, ολόκληρη η ιδιοκτησία διαθέτει συστήματα υψηλής τεχνολογίας αιχμής, όπως γεωθερμικό σύστημα θέρμανσης, συστήματα παρακολούθησης κίνησης και ηλιακά ηλεκτρικά συστήματα. Το σπίτι των 125 εκατομμυρίων δολαρίων ταιριάζει απόλυτα τον Γκέιτς και διαθέτει όλες τις ανέσεις που μπορεί να ζητήσει ένας άνθρωπος.

Διαβάστε περισσότερα