Όσοι δεν είναι άσχετοι από υψηλή ωρολογοποιία, γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται απλά για ρολόγια, αλλά για μικρά έργα τέχνης που μπορεί να φορέσει κανείς στον καρπό του

Ενώ πολλοί τα αγοράζουν για να επίδειξουν τον πλούτο τους, και όχι γιατί εκτιμούν ειλικρινά αυτό που εκπροσωπούν, – κάτι που είναι κρίμα, αλλά έτσι είναι η ζωή – αξίζει να πούμε πως πρόκειται για ρολόγια που διαθέτουν ιδιαίτερους μηχανισμούς, είναι εξαιρετικά ακριβή και γενικά δεν χρειάζονται καμία διαφήμιση, γιατί αυτοί που γνωρίζουν από ρολόγια, ξέρουν ότι πρόκειται για αριστουργήματα που αξίζουν μέχρι και την τελευταία δεκάρα.

Σήμερα ωστόσο δεν θα αναλύσουμε την φιλοσοφία γύρω από τα μηχανικά ρολόγια, αλλά θα σας παρουσιάσουμε αυτά που αναμφισβήτητα είναι τα πιο ακριβά και πολύτιμα ρολόγια όλων των εποχών. Να σημειώσουμε πως πρόκειται για κομμάτια που πουλήθηκαν σε αστρονομικά ποσά σε δημοπρασίες.

Patek Philippe Grandmaster Chime ‘Only One’ 2019 (ref. 6300A)

To Patek Philippe Grandmaster Chime ‘Only One’  δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τη δημοπρασία Only Watch, που τα έσοδα της οποίας προορίζονται για την έρευνα κατά της Μυϊκής Δυστροφίας Duchenne και του σχετικού ιδρύματος που τελεί υπό την αιγίδα του Πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό.

Πωλήθηκε το 2019 μέσω του οίκου Christie’s στην εξωφρενική τιμή των 31 εκατομμυρίων δολαρίων και έγινε το πιο ακριβό ρολόι όλων των εποχών.

Patek Philippe Perpetual Calendar Chronograph 1948 (ref. 1518)

Ένας ιδιαίτερος χρονογράφος με αέναο ημερολόγιο και φάσεις της σελήνης από ροζ χρυσό, ο οποίος δημιουργήθηκε το 1948 και αγοράστηκε από τον πρίγκιπα Tewfik Adil “T.A.” Toussoun της Αιγύπτου στις 20 Ιουλίου 1951. Πωλήθηκε από τον οίκο Sotheby’s στην τιμή των 9.570.900 δολαρίων.

Patek Philippe Henry Graves Supercomplication 1932 (piece unique)

Ένα από τα πιο περίπλοκα μηχανικά ρολόγια τσέπης που δημιουργήθηκαν ποτέ είναι το Patek Philippe Henry Graves Supercomplication, το οποίο πήρε το όνομά του από τον Αμερικανό τραπεζίτη Henry Graves Jr.. Είχε πωληθεί έναντι 23.237.000 δολαρίων το 2014 από τον οίκο Sotheby’s, σπάζοντας το ρεκόρ του ακριβότερου ρολογιού.