Η J.D. Power δημοσίευσε την ετήσια μελέτη ικανοποίησης των επιβατών για τα μεγάλα αεροδρόμια της Βόρειας Αμερικής.

Ως μεγάλα αεροδρόμια ορίζονται αυτά με 10 έως 32,9 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Η μελέτη μέτρησε τη συνολική ικανοποίηση των επιβατών σε επτά βασικές διαστάσεις με σειρά σπουδαιότητας:

  • Ευκολία μετακίνησης μέσω του αεροδρομίου
  • Επίπεδο εμπιστοσύνης με το αεροδρόμιο
  • Τερματικές εγκαταστάσεις
  • Προσωπικό αεροδρομίου
  • Εμπειρία αναχώρησης από το αεροδρόμιο
  • Τρόφιμα, ποτά
  • Εμπειρία άφιξης στο αεροδρόμιο

Η μελέτη του 2024 βασίζεται σε 26.290 ολοκληρωμένες έρευνες από κατοίκους ΗΠΑ ή Καναδά που ταξίδεψαν από τουλάχιστον ένα αεροδρόμιο των ΗΠΑ ή του Καναδά. Καλύπτει τόσο τις εμπειρίες αναχώρησης όσο και άφιξης (συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων που συνδέουν). Η μελέτη διεξήχθη από τον Αύγουστο του 2023 έως τον Ιούλιο του 2024 και τα αεροδρόμια μετρήθηκαν με βάση μια κλίμακα 1.000 βαθμών συνολικής ικανοποίησης των πελατών.

Το καλύτερο μεγάλο αεροδρόμιο: John Wayne Airport, Orange County

Το αεροδρόμιο John Wayne στην κομητεία Orange της Καλιφόρνια είναι το καλύτερο μεγάλο αεροδρόμιο φέτος αφού κατέλαβε τη δεύτερη θέση το 2023, σημειώνοντας 687 βαθμούς.

Το αεροδρόμιο κατείχε για τελευταία φορά την πρώτη θέση το 2017 και το 2018. Φέτος, διέπρεψε σε τρεις από τις βασικές κατηγορίες της μελέτης: ευκολία μετακίνησης μέσω του αεροδρομίου, εμπειρία άφιξης και επίπεδο εμπιστοσύνης με το αεροδρόμιο.

Ο Michael Taylor, Sr. Διευθύνων Σύμβουλος Ταξιδίων, Φιλοξενίας, Λιανικής και Εξυπηρέτησης Πελατών στην J.D. Power, λέει στο CNBC Make It ότι το αεροδρόμιο κατέλαβε υψηλή θέση επειδή είναι εύκολα προσβάσιμο.

«Βρίσκεται στη Νότια Καλιφόρνια, όπου υπάρχει μεγάλη κουλτούρα αυτοκινήτου, οι άνθρωποι αγαπούν να οδηγούν και το παρκάρισμα στο αεροδρόμιο είναι εξαιρετικά βολικό», λέει.

«Μπορείτε να παρκάρετε ακριβώς δίπλα στον τερματικό σταθμό, σε αντίθεση με άλλα αεροδρόμια της περιοχής», σημειώνει.

Πριν από χρόνια το αεροδρόμιο δημιούργησε ένα πιο ήρεμο περιβάλλον βάφοντας ξανά το εσωτερικό του και μειώνοντας τον αριθμό των οθονών, τον αριθμό των ανακοινώσεων και την ένταση τους για να μειώσει την οπτική και ακουστική ρύπανση, τονίζει ο Taylor.

«Αυτό που θέλουν οι άνθρωποι σε περιόδους έντονης κυκλοφορίας είναι μια αίσθηση ηρεμίας. Θέλουν να ξεφύγουν από την ένταση και αυτό είναι κάτι που έκανε το αεροδρόμιο πριν από αρκετά χρόνια για να το κάνει καλύτερο», προσθέτει.

Το αεροδρόμιο της Καλιφόρνια μετονομάστηκε το 1979 προς τιμή του ηθοποιού John Wayne, ο οποίος ζούσε κοντά στην παραλία Newport και πέθανε την ίδια χρονιά.

Το αεροδρόμιο John Wayne, Orange County, εξυπηρετεί επί του παρόντος περίπου 11,7 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του. Το αεροδρόμιο έχει πτήσεις προς περισσότερους από 40 προορισμούς χωρίς ενδιάμεσες στάσεις και βρίσκεται περίπου 35 μίλια νότια του Λος Άντζελες.

Τα 10 καλύτερα μεγάλα αεροδρόμια στη Βόρεια Αμερική για το 2024

1.Αεροδρόμιο John Wayne, Orange County

2.Διεθνές Αεροδρόμιο Τάμπα

3.Διεθνές Αεροδρόμιο Κάνσας Σίτι

4.Dallas Love Field

5.Διεθνές Αεροδρόμιο του Νάσβιλ

6.William P. Hobby Airport

7.Διεθνές Αεροδρόμιο Σακραμέντο

8.Διεθνές Αεροδρόμιο Πόρτλαντ

9.Διεθνές Αεροδρόμιο Σολτ Λέικ Σίτι

10.Διεθνές Αεροδρόμιο Σαν Χοσέ

Αφού κατέλαβε την πρώτη θέση για δύο συνεχόμενα χρόνια, το Διεθνές Αεροδρόμιο της Τάμπα έπεσε στο Νο 2 για το 2024 με βαθμολογία 685/1.000.
Το αεροδρόμιο είχε σχεδόν 24 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως το 2023, αύξηση 11,24% από το 2022, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Διαβάστε ακόμη: