Η χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ είχε και πάλι πρωταγωνιστή τον βουλευτή Χανίων, Παύλο Πολάκη, ο οποίος απέκτησε και νέο μέτωπο με τους Γιάννη Ραγκούση, Κώστα Ζαχαριάδη και Θανάση Θεοχαρόπουλο, όταν έθεσαν θέμα κοστολόγησης των προτάσεων του κόμματος, χωρίς να εξαιρούν αυτές που έχει καταθέσει για την Υγεία ο κ. Πολάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Ραγκούσης φέρεται να υπενθύμισε στον  κ. Πολάκη πως προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει όχι για διπλασιασμό των αμοιβών, αλλά για 2.000€ αρχικό μισθό τις νέους γιατρούς, πολύ περισσότερο όταν αυτά εξαγγέλθηκαν χωρίς να έχει αποφασίσει σχετικά το Συνέδριο του κόμματος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο Γιάννης Ραγκούσης εξήγησε πως ο διπλασιασμός των αμοιβών των υγειονομικών κοστίζει 2,5 δισ. Και υπό αυτήν την οπτική, «να πούμε και διπλασιασμό και τριπλασιασμό των αμοιβών, αλλά να πούμε και από που θα τα βρούμε» φέρεται να παρατήρησε ο κ. Ραγκούσης, με αποτέλεσμα νέα έκρηξη του βουλευτή Χανίων.

Από την πλευρά του, ο κ. Πολάκης φέρεται να απάντησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ καλώς υπόσχεται το διπλασιασμό αμοιβών και ότι μπορούν να βρεθούν τα χρήματα, χωρίς, όμως, να προσδιορίζει επακριβώς τις πηγές.

Με τη σειρά του, ο κ. Θεοχαρόπουλος φέρεται να τόνισε πως «πρέπει να υπάρχει κοστολόγηση θέσεων και προτεραιοποίηση. Είμαστε κόμμα διακυβέρνησης», προκειμένου να μην επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ σε λογικές κόμματος διαμαρτυρίας.

Διαβάστε ακόμη: