Χθες, η Δρ. Παπαευαγγέλου σημείωσε πως ο κυλιόμενος μέσος όρος ημερήσιων κρουσμάτων (με βάση το τελευταίο 7ήμερο) ανέρχεται σε 2.500 μολύνσεις – περίπου 24 νέα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού
Κατά την ίδια, η κατάσταση στο ΕΣΥ παραμένει ιδιαίτερα πιεσμένη, με μέσο όρο τις 470 ημερήσιες εισαγωγές, ενώ πίεση αναμένεται να ασκηθεί και στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, καθώς η επιβάρυνση στη Μακεδονία έπεται της επιδείνωσης στην Αθήνα. Επτά στους 10 ασθενείς είναι ηλικίας άνω των 55 ετών ενώ ο δείκτης θνησιμότητας παραμένει σταθερά μικρότερος του 5%. Όπως διευκρίνισε, παρά τον αυξημένο αριθμό θανάτων λόγω της έξαρσης της πανδημίας και το όγκου των νοσηλευόμενων ασθενών, η πιθανότητα ενός νοσηλευόμενου ασθενή να κάνει εισαγωγή σε ΜΕΘ ή να χάσει τη ζωή του έχει μειωθεί «πιθανότατα λόγω της βελτίωσης της θεραπευτικής προσέγγισης και φροντίδας των ασθενών, αλλά και μείωσης των κρουσμάτων στους ενήλικες άνω των 75 ετών, λόγω του μαζικού εμβολιασμού.»

Με αφορμή αυτές τις δηλώσεις ο Σύριζα απάντησε με ανακοίνωση του

Συγκεκριμένα:
«Η κυνική παραδοχή ότι μία στις πέντε απώλειες αφορά ασθενείς εκτός ΜΕΘ αναδεικνύει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης. Αντί για τη προστασία της δημόσιας υγείας η κυβέρνηση επιλέγει να προστατεύσει τα κέρδη των ιδιωτικών κλινικών» σημειώνει η Κουμουνδούρου. «Ας μας πει η κυβέρνηση στη μόνη κυνική γλώσσα που καταλαβαίνει: στους πόσους νεκρούς θα επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές; Πόσο κοστολογεί το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη την ανθρώπινη ζωή;»
 
Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.