Σφοδρή κριτική ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις νέες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τα άμεσα μέτρα ανάσχεσης της επιθετικής πορείας της παραλλαγής «Όμικρον», ενώ πυρά στην κυβέρνηση εξαπολύουν και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει το απόλυτο μπάχαλο ερήμην των επιστημόνων», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Αφού ο εκπρόσωπός του και ο υπουργός Υγείας χθες άφησαν τις εγκληματικές ανοησίες περί πανδημίας ανεμβολίαστων και προανήγγειλαν υποχρεωτικά ράπιντ τεστ και για τους εμβολιασμένους με επιβάρυνση των πολιτών, ο κ. Μητσοτάκης έτρεξε να τα μαζέψει μετά τη θύελλα αντιδράσεων», σημειώνει και καταλήγει: «Τα μέτρα που ανακοίνωσε για τις γιορτές δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο από ακόμη μία απόδειξη της προσωπικής του αποτυχίας στη διαχείριση της πανδημίας».

Ελληνική Λύση

Οι σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού ακύρωσαν τις χθεσινές ανακοινώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων τεκμηριώνοντας ότι έχουμε κυβέρνηση του “μπρος – πίσω” και του “κάνω – δεν κάνω”, αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου και προστίθεται:

Σε μία κρίσιμη στιγμή, η Ελλάδα διαθέτει μία κυβέρνηση φοβική και επικίνδυνη. Μία κυβέρνηση της “υπαναχώρησης” έως την οριστική της “αναχώρηση”.

Σήμερα αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά ότι τις κρίσιμες αποφάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν τις λαμβάνουν οι “ειδικοί” και οι “επιτροπές” αλλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Οπότε, η έως τώρα οποιαδήποτε αποτυχία στην διαχείριση της πανδημίας έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΜέΡΑ25

«Χθες η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε αποφασίσει την επιβολή #RapidTests σε όλους, με το κόστος στους πολίτες. Σήμερα με “εντολή Μητσοτάκη” τα ράπιντ τεστ, έγιναν σελφ ευγενικής χορηγίας της Μητσοτάκης Α.Ε.. Μέχρι να αποφασίσει ο πρωθυπουργός ας διαβάσει τι ζητάει το ΜέΡΑ25 καιρό τώρα», δημοσίευσε το γραφείο Τύπου του κόμματος.