Να αποσύρει το νομοσχέδιο για το Οικογενειακό Δίκαιο ζητά από την κυβέρνηση ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος ενώ παράλληλα καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση για την «προγραφή και τη δημόσια στοχοποίηση δικαστών από ομάδες πίεσης».

Στην δήλωσή του ο κ. Ξανθόπουλος σημειώνει: «Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται στο διαδίκτυο απαράδεκτες και παντελώς αθέμιτες πρακτικές κατά δικαστικών λειτουργών, για αποφάσεις που εξέδωσαν σε υποθέσεις οικογενειακού δικαίου όσον αφορά την επιμέλεια των τέκνων.

Στοχοποίηση δικαστών

Ομάδες πίεσης υπέρ των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση στο Οικογενειακό Δίκαιο, στοχοποιούν όσους δικαστές εξέδωσαν αποφάσεις μη αρεστές στα μέλη τους, καταρτίζουν “μαύρες λίστες”, απειλούν ανοικτά με πειθαρχικές αναφορές όσους δικαστές, κυρίως γυναίκες, εκφέρουν διαφορετική δικανική κρίση!».

Οι παραπάνω πρακτικές, τις οποίες καταγγέλλει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, συνιστούν καταφανώς αντιθεσμική και απόλυτα καταδικαστέα συμπεριφορά, αναφέρει ακόμη ο κ. Ξανθόπουλος και προσθέτει ότι «η προγραφή και η δημόσια εκτόξευση απειλών κατά δικαστών, όσον αφορά την άσκηση της δικαιοδοτικών τους καθηκόντων, προσβάλλουν βάναυσα τη λειτουργία του κράτους δικαίου και δεν τιμούν τη χώρα μας».

Ευθύνεται η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση συνεχίζει ο κ. Ξανθόπουλος, έχει τεράστια ευθύνη για την εξέλιξη αυτή, οφείλει να καταδικάσει χωρίς καθυστέρηση τις απαράδεκτες πρακτικές. Τέλος ζητά από τη κυβέρνηση «να αποσύρει άμεσα το άκρως προβληματικό και πολωτικό ν/σ για το Οικογενειακό και να αναζητήσει συναινέσεις σε ένα θέμα που απασχολεί όλη την ελληνική κοινωνία».

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.