Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εξέδωσε ανακοίνωση, αναφορικά τη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, για την ασφάλεια των τρένων και τα όσα είχε υποστηρίξει στο Κοινοβούλιο ο παραιτηθείς υπουργός κ. Καραμανλής.

Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «σοκαριστική και κυνική παραδοχή του κ. Γεωργιάδη», ενώ σημειώνει: «Την αφήνουμε στην κρίση των πολιτών, της Δικαιοσύνης και του κ. Μητσοτάκη που θα έπρεπε ήδη να τον έχει αποπέμψει».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

«Δέκα ημέρες πριν την τραγωδία ο κ. Καραμανλής εγκαλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή γιατί ζητούσε απαντήσεις για θέματα ασφαλείας στο σιδηρόδρομο, κάνοντας λόγο για «ντροπή που θέτετε θέματα ασφαλείας». Σήμερα, με 57 ανθρώπους νεκρούς από το δυστύχημα στα Τέμπη, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως «αν έλεγε ο Καραμανλής ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας στα τρένα, δεν θα έμπαινε κανείς».

Εν μέσω πένθους για την εθνική τραγωδία, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν θα χαρακτηρίσει την σοκαριστική και κυνική παραδοχή του κ. Γεωργιάδη. Την αφήνουμε στην κρίση των πολιτών, της Δικαιοσύνης και του κ. Μητσοτάκη που θα έπρεπε ήδη να τον έχει αποπέμψει».

Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Σημειώνεται ότι ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό ‘’BlueSky’’, είπε χαρακτηριστικά για τον παραιτηθέντα υπουργό Υποδομών και Μεταφορών:

«Είσαι ο υπουργός Μεταφορών. Μπορείς να πας στη Βουλή και να πεις ναι έχουν πρόβλημα ασφάλειας τα τρένα; Αν το πεις αυτό, δεν θα μπει αύριο άνθρωπος στα τρένα», ενώ πρόσθεσε: «Είναι πιθανόν ο υπουργός να σκέφτηκε ότι, αν βγει να πει ότι έχουν πρόβλημα ασφάλειας τα τρένα, αύριο τα τρένα δεν θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα».

Διαβάστε περισσότερα