Δύο άμαχοι και ένδεκα στρατιώτες σκοτώθηκαν από το σημερινό (20/06) τρομοκρατικό «χτύπημα» κατά λεωφορείου στη Ράκκα της βόρειας Συρίας, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας.

Στη συνέχεια, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την αιματοχυσία, μέσω δημοσίου μηνύματος. Το πρακτορείο ειδήσεων SANA ανέφερε πως η επίθεση σημειώθηκε στη συνοικία Τζαμπάλ Αλ–Μπίσρι.

Δύο πολίτες και ένδεκα στρατιώτες «έχασαν» τη ζωή τους από την τρομοκρατική επίθεση, ενώ ακόμη τρεις στρατιώτες τραυματίσθηκαν.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ανέφερε πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε από εν υπνώσει «πυρήνες» του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι «εξαπολύουν» αιφνιδιαστικές επιθέσεις στις ερημικές περιοχές της επικράτειας.

Ο εμφύλιος πόλεμος, ο οποίος μαίνεται εδώ και ένδεκα χρόνια στη Συρία, έχει «χωρίσει» τη χώρα σε διάφορες ζώνες ελέγχου, με τις κυβερνητικές δυνάμεις και τους συμμάχους να διατηρούν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος.

Τμήμα της βορειοδυτικής Συρίας βρίσκεται υπό τον έλεγχο ανταρτών, υποστηριζόμενων από την Τουρκία, ενώ στα βορειοανατολικά κυριαρχούν οι κουρδικές δυνάμεις, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Τον Δεκέμβριο του 2020, 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ενέδρα κατά λεωφορείου στην επαρχία Ντέιρ Αλ–Ζορ.

Τον περασμένο Ιανουάριο, «ξέσπασε» εξέγερση σε φυλακές όπου κρατούνται εξτρεμιστές ύποπτοι για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος. Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), των οποίων ηγούνται Κούρδοι μαχητές, απέτρεψαν τη μαζική απόδραση, με τη στήριξη αμερικανικών δυνάμεων.

Την περασμένη εβδομάδα, η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, που αγωνίζεται για την εξουδετέρωση των τζιχαντιστών στη Συρία, είχε ανακοινώσει τη σύλληψη ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου του ISIS.