Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ενοποιήθηκε πριν 8 χρόνια, καταργώντας τις περίφημες συνιστώσες, παρ’ όλα αυτά κατάφερε να διατηρήσει όχι ένα είδος πολυφωνίας, αλλά τα… «φάλτσα» του.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε, μεταξύ άλλων, και για τους εμβολιασμούς λέγοντας ότι «ο εμβολιασμός, παρά τις καθυστερήσεις, τα προβλήματα και τις απαράδεκτες αποφάσεις της Επιτροπής που εργαλειοποιήθηκε από την κυβέρνηση, είναι η μόνη άμυνα που διαθέτει η ανθρωπότητα απέναντι στον φονικό ιό και αποτελεί πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης».

Όλα θα ήταν καλά μέχρι εδώ, αν δεν ξέραμε τι έχει προηγηθεί. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εσκεμμένα ή άθελά του βρέθηκε στην αντίπερα όχθη από αυτή που βρίσκεται ο βουλευτής και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Ο Παύλος Πολάκης, εκτός από το ότι ο ίδιος ως γιατρός δεν έχει κάνει ακόμα το εμβόλιο, ξεκαθάρισε ότι αν ήταν υπουργός θα πρότεινε τον εμβολιασμό μόνο στους άνω των 60-65 ετών και στις ευπαθείς ομάδες «με πλήρη γνώση και ενημέρωση πως πρόκειται για εμβόλια που συνεχίζεται η φάση 3 της μελέτης τους», όπως είπε.

Μάλιστα, έστρεψε τα πυρά του και προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή τον αμφισβητούν για τις τοποθετήσεις του.

Ένα ερώτημα γεννάται: ποια είναι τελικά η «γραμμή» για τα εμβόλια, σύντροφοι; Δεν μπορεί από την μία ο Αλέξης Τσίπρας ή ο Ανδρέας Ξανθός να μιλούν για την χρησιμότητα των εμβολίων και από την άλλη ο Παύλος Πολάκης, ένα πρόσωπο με επιρροή προς τον κόσμο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να τάσσεται με κάθε επισημότητα κατά του μαζικού εμβολιασμού.

Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό το σουρεαλιστικό σκηνικό, καθώς εδώ δεν πρόκειται για ιδεολογικούς πειραματισμούς, αλλά για την υγεία των πολιτών και για την «υγεία» της οικονομίας.

Οι επιστήμονες έχουν ξεκαθαρίσει πως, αν δεν πιάσουμε τα επιθυμητά ποσοστά πλήρως εμβολιασμένων, δεν ανοίγει ο δρόμος για επιστροφή στην κανονικότητα.

Ας ξεκαθαρίσει, λοιπόν, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ποιος δίνει «γραμμή» στο υγειονομικό μέτωπο; Ο χαμηλών τόνων Ανδρέας Ξανθός ή ο αψύς Κρητικός Παύλος Πολάκης που δεν δείχνει καμία διάθεση υποχώρησης των ζημιογόνων θέσεων του. Ζημιογόνες θέσεις και για την κοινωνία και σίγουρα και για το ίδιο του το κόμμα…

Τάσος Παππάς, δημοσιογράφος