Οργιάζουν στο παρασκήνιο οι πληροφορίες πως Αλέξης Τσίπρας και Γιώργος Παπανδρέου έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας το τελευταίο διάστημα.

Παρά τον χαρακτηρισμό του πρώην πρωθυπουργού από τον Πάνο Σκουρλέτη ως «τοξικού», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να θεωρεί ως «κομβικό πρόσωπο» για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά τον Γιώργο Παπανδρέου και να εργάζεται προς την κατεύθυνση της ομαλοποίησης των σχέσεων μαζί του.

Το σκοπό αυτό, άλλωστε, φέρεται να εξυπηρετούσαν και τα θερμά λόγια που είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τον πρώην πρωθυπουργό κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στην Όλγα Τρέμη, ενώ οι πληροφορίες επιμένουν πως η Κουμουνδούρου έχει αποφασίσει να λειάνει τις γωνίες της κριτικής που ασκούσε στη διακυβέρνηση της περιόδου 2009-2011, μια περίοδο που επισημοποίησε την ένταξη της χώρας στα μνημόνια και που δημιούργησε τις συνθήκες για την εκτόξευση του ΣΥΡΙΖΑ και του ιδίου του Αλέξη Τσίπρα.

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου στοχεύει προφανώς σε αναδιάταξη των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς μετά την εκλογή ηγεσίας στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. τον προσεχή Νοέμβριο και σε συμπαράταξη στις εκλογές μετά την πρώτη αναμέτρηση με την απλή αναλογική.

Το ερώτημα είναι μέχρι ποιου σημείου και με τι όρους θα ανταποκριθεί ο Γιώργος Παπανδρέου στο φλερτ Τσίπρα, αλλά και τι αντιδράσεις θα υπάρξουν τη συγκεκριμένη ώρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Για λίγο πριν τις εκλογές μεταθέτει το συνέδριο ο Τσίπρας