Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΟΕ) Υποστράτηγος Αριστοτέλης Πριόβολος, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ/ΥΕΥ) Συνταγματάρχη (ΟΕ) Ματθαίο Παπαζίδη, επισκέφθηκε την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023 τον πρόεδρο της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ανταλλάχθηκαν απόψεις επί θεμάτων ελεγκτικής και ποιοτικού ελέγχου των επιθεωρήσεων, στο πλαίσιο της ορθής και αποτελεσματικής εφαρμογής των λογιστικών και ελεγκτικών προτύπων στις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ), καθώς και της παροχής της μέγιστης δυνατής πιστοποιημένης επαγγελματικής εκπαίδευσης στο προσωπικό του ΓΕΕΘΑ/ΔΟΕ, στην άσκηση των καθηκόντων του επί της διενέργειας οικονομικών επιθεωρήσεων.

Σημειώνεται ότι η ΕΛΤΕ ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), αποτελεί την εθνική εποπτική αρχή του ελεγκτικολογιστικού επαγγέλματος και είναι αρμόδια για τη θέσπιση και την εποπτεία των εν λόγω προτύπων, στη βάση των διεθνών προτύπων ελέγχου και ποιότητας.

Διαβάστε ακόμη: