Συνελήφθη, τελικά, ο Μένιος Φουρθιώτης ύστερα από την χθεσινή προσαγωγή του ίδιου και δύο ακόμη ατόμων που προσήχθησαν χθες στη Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναφέρεται ότι μέσα από αναλύσεις επικοινωνιών προκύπτει επαφή από το παρελθόν του παρουσιαστή με τους δύο ποινικούς που κατηγορούνται για την επίθεση με καλάσνικοφ αλλά και της τοποθέτησης εμπρηστικού μηχανισμού έξω από το σπίτι του στον Διόνυσο.

Τους δύο ποινικούς «μαρτυρούν» ταυτοποιημένοι κάλυκες, αποτυπώματα και DNA ενώ υπήρχαν και επαφές με τον Μένιο Φουρθιώτη την ώρα της επίθεσης στο σπίτι του.

Συνελήφθη ο Μένιος Φουρθιώτης

Από εδώ και στο εξής, απομένουν λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία των κατηγοριών και νωρίς το μεσημέρι ο Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο ποινικοί, αλλά και ένα ακόμη άτομο (συγγενής του ενός, καθώς κατά τις έρευνες των αστυνομικών βρέθηκαν πάνω του μικροποσότητες ναρκωτικών) θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Συνελήφθη ο Μένιος Φουρθιώτης

Η Ελληνική Αστυνομία, κατάφερε μέσα από τηλεφωνικές συνομιλίες, διαδικτυακές κινήσεις και επαφές να βρει «την άκρη του νήματος» μεταξύ του Μένιου Φουρθιώτη και των δύο ατόμων με ποινικό παρελθόν για να φωτίσουν δύο υποθέσεις που έχουν κοινό παρανομαστή: Το καλάσνικοφ που στις 17 Απριλίου πυροβόλησε εννέα φορές κατά του σπιτιού του παρουσιαστή ενώ λίγες ώρες νωρίτερα το ξημέρωμα της 16ης Απριλίου από το ίδιο όπλο δέχθηκαν τρεις σφαίρες αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στην οδό Θησέως στην Νέα Ερυθραία που είχαν μεταβεί εκεί για να ελέγξουν μια περίεργη μηχανή.

Ο Μένιος Φουρθιώτης που τελικά συνελήφθη και οι δύο άνδρες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, προσήχθησαν από χθες στη ΓΑΔΑ και εξετάστηκαν προκειμένου να διαπιστωθεί, αν έχουν κάποια ανάμειξη στα δύο παραπάνω γεγονότα.

Επίσης, χθες πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του τηλεπαρουσιαστή στον Διόνυσο και στο κανάλι στα Μελίσσια, απ’ όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κατασχεθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλα αντικείμενα, για τη συλλογή στοιχείων.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει, τέλος, και οι καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη που είχαν ως αποτέλεσμα να διαταχθεί εισαγγελική έρευνα.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο   Radar.gr.