Ένας άνδρας συνελήφθη επειδή άνοιξε την πόρτα έκτακτης ανάγκης πτήσης της Asiana Airlines καθώς προσγειωνόταν στη Νότια Κορέα. Και οι 194 επιβάτες επέζησαν από την πτήση, η οποία προσγειώθηκε με ασφάλεια αλλά με την πόρτα της ακόμα ανοιχτή στο διεθνές αεροδρόμιο Daegu την Παρασκευή.

Ορισμένοι επιβάτες λιποθύμησαν ενώ άλλοι είχαν αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο άνδρας, ηλικίας 30 ετών, συνελήφθη κατά την προσγείωση, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Η πτήση OZ8124, ένα αεροσκάφος Airbus A321-200, είχε απογειωθεί από το νησί Jeju την Παρασκευή περίπου στις 11:45 τοπική ώρα (03:45 GMT).

Καθώς προσγειωνόταν περίπου μία ώρα αργότερα, ένας άνδρας επιβάτης άνοιξε την πόρτα έκτακτης ανάγκης ενώ το αεροπλάνο ήταν ακόμα 250 μέτρα από το έδαφος. Το βίντεο ενός επιβάτη που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει το κενό στην αριστερή πλευρά του αεροπλάνου και τους ανέμους που πλήττουν σειρές καθισμένων επιβατών.

Οι αεροσυνοδοί δεν κατάφεραν να τον σταματήσουν επειδή το αεροπλάνο επρόκειτο να προσγειωθεί, ανέφεραν μάρτυρες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Είπαν ότι ο άνδρας προσπάθησε επίσης να πηδήξει από το αεροπλάνο αφού άνοιξε την πόρτα. Οι επιβάτες έχουν περιγράψει επίσης τον πανικό στο αεροσκάφος.

«Ήταν χάος με τους ανθρώπους κοντά στην πόρτα να φαίνονται να λιποθυμούν ένας ένας και οι αεροσυνοδοί να καλούν γιατρούς στο αεροσκάφος μέσω εκπομπής», είπε στο BBC ένας 44χρονος επιβάτης στο Yonhap.

«Νόμιζα ότι το αεροπλάνο ανατινάζεται. Νόμιζα ότι θα πεθάνω έτσι», πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα