«Συναγερμός» σήμανε στο λιμάνι της Ραφήνας την Τετάρτη το βράδυ καθώς νεαροί που ήταν για διακοπές στον νησί της Ίου βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και υπήρξαν φόβοι για παραπάνω θετικά κρούσματα.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, 30 νέοι ξεκίνησαν από την Αθήνα για διακοπές στην Ίο, εκεί γνωρίστηκαν και με άλλα παιδιά και πήγαν όλοι μαζί σε ένα μεγάλο πάρτι.

Το Super Express κατέπλευσε την Τετάρτη στις 20:30 στο λιμάνι της Ραφήνας. Με το συγκεκριμένο δρομολόγιο ταξίδεψαν πάνω από 70 άτομα, πολύ νεαρής ηλικίας, ύποπτα κρούσματα του SARS-CoV-2.

Κάποιοι από όσους συμμετείχαν στο πάρτι στο νησί της Ίου νόσησαν από κορωνοϊό και έμειναν στην Ίο, καθώς δεν τους επετράπη να ταξιδέψουν. Οι υπόλοιποι όμως γύρισαν χθες βράδυ.

Φόβοι για κρούσματα στο πλοίο που έφτασε στο λιμάνι της Ραφήνας από Ίο

Ο κ. Ευάγγελος Μπουρνούς ανέφερε ότι ήταν απομονωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σε ειδικό χώρο στο πλοίο «Super Expres», ενώ όταν έφτασαν ελέγχθησαν με test από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που είχε ειδοποιηθεί και βρισκόταν στον ειδικό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας, ενώ τους συστήθηκε να μπουν σε 14ήμερη καραντίνα.

«Συναγερμός» στο λιμάνι της Ραφήνας για ύποπτα κρούσματα από την Ίο

Τα «ύποπτα κρούσματα» επέστρεψαν χθες στο λιμάνι της Ραφήνας, αφού μπήκαν σε καραντίνα στο πλοίο, και ελέγχθηκαν με test από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, το οποίο είχε ειδοποιηθεί και βρισκόταν στον ειδικό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας.

Επί ποδός τέθηκαν, επίσης, για κάθε ενδεχόμενο το λιμενικό της Ραφήνας και δύο περιπολικά.

Πολλοί γονείς βρίσκονταν επίσης εκεί, αγωνιώντας για τα παιδιά τους. ενώ αμέσως μετά, αναμενόταν να γίνει προληπτική απολύμανση του πλοίου.

«Δεν γίνονται έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ»

Ο δήμαρχος Ραφήνας μιλώντας στην ΕΡΤ κατήγγειλε ότι δεν γίνονται συστηματικοί έλεγχοι από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ ενώ παρατήρησε ότι η πλειοψηφία των νέων είναι ανεμβολίαστοι καθώς θεωρούν ότι είναι αλώβητοι και πως ο ιός της πανδημίας αφορά τις μεγαλύτερες ηλικίες.