Με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η πρώην βουλευτής, πολιτικός μηχανικός, Μαρία Ελένη Σούκουλη-Βιλιάλη, αναλαμβάνει σύμβουλος στο γραφείο του πρωθυπουργού για θέματα Χωροταξίας.

Η κ. Σούκουλη εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός από το 1998 και ως ιδιώτης επιστημονικός συνεργάτης έχει εργαστεί επί σειρά ετών στον τομέα της παρακολούθησης ευρωπαϊκών επενδυτικών προγραμμάτων. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Λίγα λόγια για τη Μαρία Ελένη Σούκουλη-Βιλιάλη

Γεννήθηκε στην Κόρινθο το 1973 όπου και ολοκλήρωσε τις μαθησιακές της σπουδές. Σπούδασε στην Πάτρα και ολοκλήρωσε τις σπουδές της, το 1996. Επέστρεψε στην Κόρινθο και ξεκίνησε την δραστηριότητα της στον ιδιωτικό τομέα ως πτυχ. Πολιτικός Μηχανικός.

Από το έτος 1998 μέχρι και σήμερα διατηρεί Τεχνικό Γραφείο Μελετών, Επιβλέψεων Ιδιωτικών Έργων και Μελετών Επενδυτικών Σχεδίων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, με τον σύζυγο της Παναγιώτη (Τάκη) Πανόπουλο. Ταυτόχρονα το έτος 2000 πιστοποιήθηκε ως Εργολάβος Δημοσίων Έργων Υδραυλικών, Οδοποιίας και Λιμενικών. Είναι παντρεμένη και μητέρα 2 παιδιών, της Χριστίνας και του Γιώργου.

Παράλληλα, ως Ιδιώτης Επιστημονικός Συνεργάτης, είχε την ευθύνη του σχεδιασμού, της διαχείρισης και της παρακολούθησης Ευρωπαϊκών Επενδυτικών Προγραμμάτων.

Ως προς την πολιτική της σταδιοδρομία, από το 2006 έχει συνεχή παρουσία στα πολιτικά, πολιτιστικά δρώμενα της Κορινθίας και έχει εκλεγεί. Στις Νομαρχιακές Εκλογές του 2006 έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα και εκλέχθηκε 6η Νομαρχιακή Σύμβουλος στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κορινθίας με τον συνδυασμό «ΚΟΡΙΝΘΙΑ-ΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» ανάμεσα σε 42 υποψηφίους.

Από το 2007 ως το2010, διετέλεσε Τακτικό Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της Ν.Α. Κορινθίας, Τακτικό Μέλος Διανομαρχιακής επιτροπής Διαχειριστικής Επαρκείας, Πρόεδρος Κέντρου Νέων Κορινθίας.

Το έτος 2009 διετέλεσε Αντινομάρχης Παραγωγικών δραστηριοτήτων της Ν. Α. Κορινθίας και Αναπληρωτής Νομάρχη ως Μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων. Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2010 εκλέχθηκε 2η Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Κορινθίας με το συνδυασμό «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ».

Στις βουλευτικές εκλογές του 2012 ήταν υποψήφια στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στην 7η θέση. Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014 ήταν υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας με το συνδυασμό «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ –ΠΡΑΞΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ», από όπου και εκλέχθηκε εκ νέου Περιφερειακή Σύμβουλος της Π.Ε. Κορινθίας. Από το 2016 έως και το 2019 ήταν Ανεξάρτητη Περιφερειακή Σύμβουλος.