Ένα συγκλονιστικό βίντεο έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τον μεγάλο σεισμό των 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ο οποίος έπληξε το Μαρόκο την Παρασκευή.

Στις εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, διασώστες και πολίτες οι οποίοι σκάβουν τα συντρίμμια εντοπίζουν ένα νεογέννητο κοριτσάκι να είναι ζωντανό μέσα στα χώματα και τα μπάζα και καταφέρνουν να το ανασύρουν.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Την ίδια ώρα, σοκαριστικός είναι ο απολογισμός του καταστροφικού σεισμού που σάρωσε το Μαρόκο, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα οι νεκροί ανέρχονται σε 2.497 ενώ οι τραυματίες σε 2.476.

Πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό που έχει πλήξει την περιοχή εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, ανέφερε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS), ενώ σεισμοί αυτού του μεγέθους εκεί είναι «ασυνήθιστοι αλλά όχι απροσδόκητοι», ανέφερε, προσθέτοντας ότι κανένας με μέγεθος μεγαλύτερο από 6 δεν έχει καταγραφεί από το 1900.

Ο σεισμός σημειώθηκε περίπου 47 μίλια νοτιοανατολικά του Μαρακές σε βάθος περίπου 11 μιλίων, γεγονός που τον κατατάσσει στην κατηγορία των ρηχών σεισμών, ενός τύπου που τείνει να είναι πιο καταστροφικός. Περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι στο Μαρακές και τα περίχωρά του έχουν πληγεί από την καταστροφή, σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ.

Η ισοπέδωση στο Μαρακές σε βίντεο από drone

Διαβάστε ακόμη: