Η συγκινητική ιστορία αγάπης δύο κύκνων στην Καστοριά. Μια ιδιαίτερη ιστορία αγάπης με πρωταγωνιστές ένα ζευγάρι κύκνων εκτυλίσσεται στην Καστοριά.

Το χρονικό και η ιστορία αγάπης δυο κύκνων

Όταν το θηλυκό δέχθηκε πριν από λίγες μέρες επίθεση από αδέσποτα σκυλιά, το αρσενικό προσπάθησε να την προστατέψει κάνοντας κύκλους γύρω της με ανοιχτές τις φτερούγες του.

Χάρη στην επέμβαση των περαστικών, το πουλί μεταφέρθηκε τραυματισμένο στο κέντρο περίθαλψης, με το αρσενικό να ακολουθεί και να μην αφήνει το ταίρι του στιγμή, ακόμη κι όταν μπήκε στο ιατρείο. Τώρα παραμένει δίπλα της στο αναρρωτήριο, φροντίζει τα φτερά της και βγάζει κραυγές, όταν κάποιος πάει να την πλησιάσει.

Ιστορία αγάπης δύο κύκνων – «Της έδινε κουράγιο»

Στην τηλεόραση του OPEN μίλησε σχετικά ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπεύθυνος περίθαλψης άγριων ζώων «Εταιρίας προστασίας περιβάλλοντος Καστοριάς»

«Οι δύο κύκνοι είναι ο ένας από την Κρήτη, ο άλλος από την Εύβοια, ήρθαν εδώ, τους πολιτογραφήσαμε Καστοριανούς. Δεν μπορούσαν να τους δεχτούν οι άλλοι κύκνοι που ήταν ξένοι, και έτσι ήρθαν κοντά μεταξύ τους. Την Κυριακή το θηλυκό δέχτηκε επίθεση από μια ομάδα 5-6 σκυλιών. Ο αρσενικός προσπαθούσε να σώσει το θηλυκό, άνοιξε τα φτερά και έκανε κύκλους γύρω από το θηλυκό. Περαστικοί έσωσαν την κατάσταση», περιέγραψε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Η θηλυκιά χρειαζόταν περίθαλψη, όταν έφτασα στο σημείο ο αρσενικός μου επέτρεψε και την πήρα να την πάω προς το σταθμό περίθαλψης, και ο αρσενικός με ακολουθούσε. Πήγα στο χώρο του ιατρείου, εκείνος ήταν ακριβώς δίπλα μας μέσα στο ιατρείο βγάζοντας μικρούς ήχους να της δίνει κουράγιο. Στο αναρρωτήριο πέρασε πρώτος αυτός και κάθισε και δεν έφευγε», συνέχισε ο ίδιος.

«Οι κύκνοι έχουν δεσμούς αγάπης μεγάλους. Εχθές που πήγα το πρωί να δω πώς πάνε, ο αρσενικός δε σταματάει να της περιποιείται το φτέρωμα και να κάθεται πάντα δίπλα της στα 20-30 εκατ.. Το θηλυκό έχει μεγάλα τραύματα από δαγκώματα αλλά νομίζω ότι τώρα πάει καλύτερα. Νομίζουμε ότι με τη βοήθεια των γιατρών του κέντρου θα το ξεπεράσει. Στην τελευταία καταμέτρηση που κάναμε έχουμε εδώ 68-70 κύκνους», ανέφερε κλείνοντας ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Σχετικά με το θέμα έκανε ένα ποστ στο Facebook η ορνιθολογική εταιρεία αναφέροντας τα εξής:

Μια ιστορία (φτερωτής) αγάπης στην #Καστοριά:

Αυτός από την Κρήτη, αυτή από την Εύβοια.

Αφού πέρασαν για λίγο από την Αθήνα, ταξίδεψαν οδικώς με λίγους μήνες διαφορά για την Καστοριά, όπου έγιναν πλέον επίσημα δημότες της ωραίας πόλης του Βορρά.

Μιας και δεν έτυχαν θερμής υποδοχής από τον ήδη υπάρχοντα κυκνο-πληθυσμό της λίμνης, ήρθαν κοντά ο ένας στον άλλον και απομονώθηκαν αρκετά μακριά τους, δημιουργώντας τον δικό τους χώρο. Και όπως κάνουν όλοι οι κύκνοι (που επιλέγουν το ταίρι τους εφ’ όρου ζωής) περνούσαν μαζί κάθε λεπτό της ημέρας.

ιστορία αγάπης δύο κύκνων

Πριν λίγες ημέρες, το θηλυκό του ζευγαριού δέχθηκε επίθεση από ομάδα σκυλιών και δυστυχώς τραυματίστηκε, αλλά κάποιοι πρωινοί περιπατητές της λίμνης τη διέσωσαν και ειδοποίησαν την Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς.

Η εικόνα ήταν απερίγραπτη: ο θηλυκός Κύκνος καθόταν κάτω ανήμπορος και ο αρσενικός έκανε κύκλους γύρω της με ανοιχτές τις φτερούγες του, διώχνοντας τα σκυλιά . Υπό το επιθετικό βλέμμα του αρσενικού, το μέλος της ΕΠΠΚ Νίκος Παναγιωτόπουλος την πήρε προσεκτικά στην αγκαλιά του και περπάτησε μέχρι τον Σταθμό Περίθαλψης Άγριων Ζώων της Εταιρίας που ήταν σε κοντινή απόσταση. Ο αρσενικός τον ακολουθούσε κατά πόδας, μπήκε μαζί του στον Σταθμό και τον ακολούθησε στον χώρο περίθαλψης, όπου παρέμεινε υπομονετικά, βγάζοντας μικρές κραυγές, μέχρι να περιποιηθούν τα μέλη της Εταιρίας τα τραύματα της συντρόφου του.

Αφού πήγαν όλα καλά και η ασθενής μεταφέρθηκε στον χώρο ανάρρωσης, πήγε κι αυτός μαζί της και κάθισε δίπλα της.

Δεν έχει φύγει στιγμή από κοντά της.

Σύντομα, το ζευγαράκι θα επιστρέψει και πάλι στο σπίτι του στη λίμνη, όπου ελπίζουμε να μην έχει άλλες περιπέτειες…