Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε περίπου κατά τη 1:30 τα ξημερώματα Πέμπτης στο ξενοδοχείο «Τσάμης» στην Καστοριά με αποτέλεσμα το τετραώροφο εμβληματικό ξενοδοχείο να καταρρεύσει ολοσχερώς. Εικόνες απόλυτης καταστροφής μετά την έκρηξη.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για μικρές εστίες φωτιάς μετά την έκρηξη στο ξενοδοχείο «Τσάμης», τις οποίες οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπάθησαν να θέσουν υπό έλεγχο.

Στο σημείο έφτασαν 7 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Καστοριάς, με 17 άνδρες, που επιχειρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Στα συντρίμμια του ξενοδοχείου και κάτω από τόνους μπάζα υπήρχαν ακόμη εστίες φωτιάς χωρίς οι πυροσβέστες να έχουν καταφέρει να τις σβήσουν μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ξενοδοχείο «Τσάμης» Καστοριά

Αμέσως μετά την ισχυρή έκρηξη, το τετραώροφο ξενοδοχειακό συγκρότημα, μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, μετατράπηκε σε μια άμορφη μάζα από μπάζα και σίδερα.

Ξενοδοχείο «Τσάμης» Καστοριά

Γυαλιά, θραύσματα, μεταλλικά αντικείμενα του ξενοδοχείου διασκορπίστηκαν σε ακτίνα τουλάχιστον 80 μέτρων, ενώ η αστυνομία απέκλεισε προληπτικά τον κεντρικό οδικό άξονα που οδηγεί στην πόλη της Καστοριάς και περνά σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο.

Ξενοδοχείο «Τσάμης»

Το ξενοδοχείο «Τσάμης», με 75 κλίνες και πέντε σουίτες, ήταν ένα από τα εμβληματικά τουριστικά συγκροτήματα στην Καστοριά.

Λειτούργησε στο τέλος της δεκαετίας του ’70 και συνδέθηκε με την τουριστική ανάπτυξη της πόλης που έγινε γνωστή στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ήταν χτισμένο κοντά στη λίμνη με άπλετη θέα προς την πόλη.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, το συγκεκριμένο τουριστικό συγκρότημα δεν ήταν μόνο ένα «στολίδι» για τους επισκέπτες της πόλης αλλά κι ένας εμβληματικός χώρος για τους Καστοριανούς καθώς στις τεράστιες αίθουσές του πραγματοποιούνταν κάθε είδους κοινωνικές ή πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Έρευνα για το συμβάν διενεργούν η πυροσβεστική και η αστυνομία.