search

ΚΟΣΜΟΣ

Swytch Bike, η startup μετατρέπει κάθε ποδήλατο σε ηλεκτρικό

Τα κιτ της εταιρείας, τα οποία ξεκινούν από $500 για μια έκδοση μπαταρίας 98 watt-h και κοστίζουν έως και $800  για μια μπαταρία 180 Wh, εξαντλήθηκαν αυτό το φθινόπωρο.

bikesswytch

Η startup Swytch Bike με έδρα το Λονδίνο προσφέρει κιτ που επιτρέπουν στους χρήστες να μετατρέψουν σχεδόν οποιοδήποτε ποδήλατο σε ηλεκτρικό με υποβοήθηση κινητήρα, σύμφωνα με έκθεση που συντάχθηκε από τον Ira Boudway του Bloomberg.

Ο Boudway δοκίμασε ο ίδιος το φιλικό προς το χρήστη κιτ και μοιράστηκε την εμπειρία του.

Σήμερα τα ηλεκτρικά ποδήλατα έχουν γίνει κυρίαρχο μέσο μεταφοράς. Ωστόσο, η Swytch Bike ελπίζει να φτάσει σε μια πολύ ευρύτερη αγορά-στόχο: οποιονδήποτε έχει ποδήλατο.

Τα κιτ της εταιρείας, τα οποία ξεκινούν από $500 για μια έκδοση μπαταρίας 98 watt-h και κοστίζουν έως και $800  για μια μπαταρία 180 Wh, εξαντλήθηκαν αυτό το φθινόπωρο.

Τα εύκολα στην εγκατάσταση κιτ προσφέρουν έναν τρόπο στους καταναλωτές να συμμετάσχουν στην έκρηξη των ηλεκτρονικών ποδηλάτων με ελάχιστη επιδραστικότητα, κόστος ή αποτύπωμα άνθρακα.

«Είναι πραγματικά εύκολο να γίνει», είπε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Swytch Bike, Oliver Montague, στο Bloomberg κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τον Οκτώβριο. «Και θα σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα».

Η επιχείρησή του και τα συνοδευτικά κιτ μετασχηματισμού ξεκίνησαν όταν ο Montague ήταν φοιτητής μηχανικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης το 2012.

Ξεκίνησε μια μικρή startup κατασκευάζοντας και πουλώντας ηλεκτρονικά ποδήλατα και κιτ μετατροπής στο διαδίκτυο.

Αυτή η πρωτοβουλία τον οδήγησε να αποθηκεύσει εκατοντάδες διαφορετικά κομμάτια υλικού κατασκευασμένα για να λειτουργούν με διαφορετικά μοντέλα και μεγέθη ποδηλάτων.

«Το πρόβλημα που με οδήγησε στην πρώτη έκδοση του πρωτοτύπου κιτ Swytch ήταν απλώς η προσπάθεια να απλοποιήσω το ηλεκτρονικό μου κατάστημα», είπε.

Πέντε χρόνια αργότερα, ο Montague συνίδρυσε το Swytch με την πλέον σύζυγό του Hayley, 40 ετών, και τον επικεφαλής τεχνολογίας Dmitro Khroma, 27, χρησιμοποιώντας μια καμπάνια crowdfunding.

Η Swytch έχει τώρα συγκεντρώσει περίπου 6 εκατομμύρια δολάρια και αναμένει να στείλει περίπου 30.000 μονάδες μόνο φέτος.

Η εταιρεία διαθέτει περίπου 70 υπαλλήλους και έσοδα περίπου 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε ακόμη: