Super model of 90s: Οι σέξι βασίλισσες της πασαρέλας. Οι Big Six, όπως ονομάστηκαν, ήταν οι βασίλισσες της δεκαετίας του ’90: Linda Evangelista, Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Kate Moss, Cindy Crawford και Christy Turlington.

Ενώ η σημερινή γενιά έχει τις Kaia Gerber, Kendall Jenner, Bella και Gigi Hadid, τα supermodels της δεκαετίας του ’90 ήταν μια δική τους φυλή.

Οι “Supers” όχι μόνο κυβέρνησαν την πασαρέλα, αλλά πρωταγωνιστούσαν επίσης σε κάθε εξώφυλλο περιοδικών και έγιναν διασημότητες από μόνες τους.

Περίπτωση: Το μουσικό βίντεο «Freedom» του George Michael και εκείνα τα φημισμένα λόγια που εκφώνησε η Linda Evangelista, «Δεν ξυπνάμε με λιγότερα από 10.000 $ την ημέρα».

Back to the 90s: Christy Turlington - MEIK

Σύμφωνα με την ιστορία της μόδας, τα υψηλότερα καταγεγραμμένα τέλη περιλαμβάνουν το συμβόλαιο των τριών εκατομμυρίων δολαρίων της  Christy Turlington με τον οίκο του Calvin Klein και ένα υπογεγραμμένο από την Claudia Schiffer, η οποία στο αποκορύφωμα της βασιλείας της ήταν το πρόσωπο της Chanel για ένα ολόκληρο έτος, κερδίζοντας 15 εκατομμύρια δολάρια.

Claudia Schiffer — Anne of Carversville

 

Η μυθολογία που ακολούθησε τις Big Six επιμελήθηκε ο Gianni Versace και ο Azzedine Alaïa – σχεδιαστές που δημιούργησαν συλλογές με σκοπό να αναδείξουν τη γυναικεία φόρμα. Η σειρά της ημέρας τους, ήταν ατελείωτα πόδια, σούπερ σέξι καμπύλες, απίθανα ψηλά ζυγωματικά, πλήρη φρύδια και πανέμορφα γυναικεία πρόσωπα.

The Biggest Supermodels of Every Decade - Savoir Flair

Linda Evangelista

linda Evangelista

 

Το μοντέλο που γεννήθηκε στον Καναδά ανακαλύφθηκε από το πρακτορείο μοντέλων Elite όταν ήταν μόλις 16 ετών. Η καριέρα της απογειώθηκε όταν προτάθηκε από τον Γάλλο κομμωτή Julien d’Ys ότι έκοψε τα μαλλιά της σε ένα κοντό στυλ gamine – το χτένισμα τελικά έγινε γνωστό ως The Linda.

Το 1991, φημολογήθηκε ότι ο οίκος μόδας Lanvin πλήρωσε την Evangelista 20.000 $ για να περπατήσει στην επίδειξη υψηλής ραπτικής για την άνοιξη / καλοκαίρι, ποσό που θεωρήθηκε υπερβολικό. Το αρσενικό μοντέλο Tyson Beckford υπενθύμισε σε μια συνέντευξή του ότι η Evangelista έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη λήψη υψηλότερων τιμών για τα μοντέλα.

Claudia Schiffer

claudia Schiffer

Το μοντέλο γερμανικής καταγωγής έχει εμφανιστεί σε πάνω από 1000 εξώφυλλα περιοδικών σύμφωνα με την Glamour. Στην ηλικία των 17, «εντοπίστηκε» σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Ντίσελντορφ, η Claudia μετακόμισε τελικά στη Νέα Υόρκη όπου υπέγραψε με την Elite.

Η Schiffer εμφανίστηκε σε διαφημιστικές εκστρατείες για τους Chanel, Versace, Balmain, Giorgio Armani, Karl Lagerfeld, Alberta Ferretti, Bulgari, Chloé, Escada, Blumarine, Dolce & Gabbana, Fendi, Max Mara, Louis Vuitton και αμέτρητους άλλους οίκους.

Naomi Campbell

Naomi

Προσλήφθηκε στην ηλικία των 15 ετών, στα τέλη της δεκαετίας του 1980.  H Campbell, με τις Christy Turlington και Linda Evangelista, δημιούργησε ένα τρίο γνωστό ως “Trinity”.  Eγινε το πιο αναγνωρίσιμο και με την μεγαλύτερη ζήτηση τρίο μοντέλων της γενιάς τους. Τον Μάρτιο του 1991, σε μια καθοριστική στιγμή της επονομαζόμενης εποχής των supermodels, η Campbell περπατούσε στην πασαρέλα για τον Versace με τις Turlington, Evangelista και Crawford.

Kate Moss

Kate

Γεννημένη στο Croydon, Νότιο Λονδίνο.  H Kate ανακαλύφθηκε σε ηλικία 14 ετών ενώ περπατούσε σε ένα αεροδρόμιο. Φτάνοντας στο τέλος της «εποχής των supermodel», η Moss έγινε γνωστή στα μέσα της δεκαετίας του 1990 ως μέρος της κομψής μόδας της ηρωίνης. Οι συνεργασίες της με τον Calvin Klein την έφεραν στο προσκήνιο της μόδας. Κάποτε είπε,” τίποτα δεν έχει τόσο καλή γεύση όσο ένα skinny σώμα”. Aν και αργότερα είπε στην τηλεοπτική εταιρεία των ΗΠΑ Megyn Kelly ότι δεν θα το έλεγε σήμερα.

Cindy Crawford

Cindy

Μετά το τέλος του λυκείου, η Crawford μετακόμισε στη Νέα Υόρκη από το Σικάγο.   Tο 1986 υπέγραψε με την Elite. Εμφανίστηκε σε αμέτρητα εξώφυλλα περιοδικών – μια μερική καταμέτρηση το 1998 ανήλθε σε πάνω από 500. Η Crawford έχει περπατήσει στις πασαρέλες για τους Chanel, Versace, Dolce & Gabbana, Christian Dior, Calvin Klein, Ralph Lauren, Michael Kors, Todd Oldham, DKNY και Valentino. Η κόρη της Kaia Gerber είναι ένα από τα πιο περιζήτητα μοντέλα του σήμερα.

Christy Turlington

turlington

tk

 

Το 2008, ο πράκτορας casting James Scully είπε ότι η Turlington ήταν “το μεγαλύτερο μοντέλο όλων των εποχών”. Πρόσθεσε, “Θα μπορούσατε να συνδυάσετε κάθε μοντέλο μέχρι σήμερα σε ένα άτομο, και δεν θα την πλησίαζαν (συγγνώμη, κορίτσια).”.  Τα χαρακτηριστικά του προσώπου της – τα οποία είναι σχεδόν τέλεια – την έκαναν φάρο για καμπάνιες ομορφιάς.  Tην ανέδειξαν σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα στον κόσμο.

Η Αμερικάνα supermodel εξακολουθεί να εμφανίζεται σε καμπάνιες για τους Calvin Klien και Maybelline σήμερα. Έχει  υπάρξει επίσης μοντέλο για τους Chanel, Yves Saint Laurent, Marc Jacobs, Donna Karan, Prada, Valentino, Versace, Louis Vuitton.

https://radar.gr/article/90790/oi-pio-sexy-penintares-gynaikes-toy-planiti

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.