Το «ρεύμα» της εποχής αποφάσισε να ακολουθήσει και η Subaru, η οποία είναι έτοιμη να λανσάρει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο παραγωγής.

Η ιαπωνική εταιρία θα μπει στο παιχνίδι της πρίζας με ένα ηλεκτρικό SUV, καθώς η συγκεκριμένη κατηγορία είναι η δημοφιλέστερη. Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι η υφιστάμενη γκάμα με τα SUV της Subaru περιλαμβάνει τα XV, Forester, Outback και Ascent.

Οι φανατικοί οπαδοί της Subaru μάλλον δεν θα χαρούν ιδιαίτερα με το νέο ηλεκτρικό μοντέλο, καθώς πίνουν νερό στο όνομα των κινητήρων boxer που αποτελούν το σήμα κατατεθέν σχεδόν σε κάθε μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας. Οι εποχές όμως αλλάζουν και όλοι οφείλουν να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα.

Η Subaru αποκάλυψε το όνομα του επερχόμενου ηλεκτρικού της SUV, το οποίο βάπτισε Solterra. H συγκεκριμένη ονομασία δημιουργήθηκε από την ένωση των λατινικών λέξεων “Sol” και “Terra” που σημαίνουν Ήλιος και Γη αντίστοιχα. Στόχος είναι να τιμηθεί με το όνομα αυτό η μητέρα φύση, την οποία το ηλεκτρικό Subaru θα σέβεται απόλυτα, καθώς θα εκπέμπει μηδενικούς ρύπους.

Θα βασίζεται στη νέα e-Subaru παγκόσμια πλατφόρμα, η οποία έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Toyota αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα διαφόρων κατηγοριών και μεγεθών. Από την πλευρά της η Subaru έχει προσφέρει τη μακροχρόνια τεχνογνωσία της στην τετρακίνηση και η Toyota την πείρα της στα εξηλεκτρισμένα οχήματα.

Πρεμιέρα το ηλεκτρικό Subaru θα κάνει στα μέσα του 2022 στις αγορές της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ευρώπης και της Κίνας. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τεχνικά χαρακτηριστικά για τον ηλεκτροκινητήρα, τις επιδόσεις, την μπαταρία και την αυτονομία του.