Στόχος του Μασκ είναι να συσσωρεύσει πλούτο όχι για να έχει υλικά αγαθά, αλλά για να χρηματοδοτήσει μία αποικία στον Άρη

Eκτός από τις μετοχές των εταιρειών μου δεν θα έχω καμία άλλη περιουσία στο όνομά μου» ανέφερε ο επικεφαλής της Tesla, δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μετά από τον Τζεφ Μπέζος της Amazon, Ίλον Μασκ.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής και CEO των Tesla και SpaceX, στοχεύει στη δημιουργία μίας ανθρώπινης αποικίας στον πλανήτη Άρη και προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός πρέπει να επενδυθούν αρκετά κεφάλαια,

»Πιστεύω ότι είναι σημαντικό για την ανθρωπότητα να γίνει ένας πολιτισμός που ταξιδεύει στο διάστημα και ένα διαπλανητικό είδος».

Στο παρελθόν είχε γνωστοποιήσει πως επιθυμεί να μεταφέρει ένα εκατ. ανθρώπους στον Άρη, έως το 2050, μέσω της SpaceX κι ενός στόλου 1.000 διαστημόπλοιων. Μάλιστα, για όλους όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για αυτή τη μετάβαση, θα διατίθενται δάνεια και συμβάσεις εργασίας στον Κόκκινο Πλανήτη.

«Όταν το πρόγραμμα στην εργασία μου είναι δύσκολο, είναι πολύ πιθανό να κοιμηθώ στο γραφείο. Η οικία που απαιτείται για να στεγάσει την οικογένειά μου, δεν πρέπει απαραίτητα να είναι ιδιωτική. Μπορεί να μισθωθεί. Οι πόροι που θα προκύψουν από την εκποίηση της ακίνητης περιουσίας μου και όχι μόνο, θα κατευθυνθούν στην αποίκιση του πλανήτη Άρη», τόνισε ο Μασκ σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στον CEO της Axel Springer.