Κρίσιμο  τεστ για τον ΑΝΤ1 η μετάδοση των αγώνων του  Euro 2020  τον Ιούνιο.

Ο ΑΝΤ1 θέλει να κάνει δυναμική είσοδο στα δικαιώματα των αθλητικών διοργανώσεων κατορθώνοντας να κερδίσει τα δικαιώματα του Mundial 2022, το οποίο ήταν συνυφασμένο με την ΕΡΤ.

Το Euro είναι ένα δύσκολο εγχείρημα και για τον λόγο αυτό οι παραγωγές των αθλητικών εκπομπών θα γίνουν σε συνεργασία με τη Nova που έχει προσωπικό και τεχνογνωσία, ακόμη, στον τομέα αυτό.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν από τον ΑΝΤ1 και το δεύτερο κανάλι του ομίλου Μακεδονία TV, το οποίο ίσως στη συνέχεια αλλάξει και όνομα.

Το πιο μεγάλο και δύσκολο στοίχημα είναι οι 64 αγώνες του Mundial το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2022, όταν θα υπάρχει υψηλός ανταγωνισμός με reality στην ελεύθερη τηλεόραση.

Ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ θα αξιοποιήσει και πάλι τον ΑΝΤ1 , το Μακεδονία TV, και τη νέα πλατφόρμα ΑΝΤ1+, η οποία θα είναι έτοιμη από τον Σεπτέμβριο.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν δωρεάν, δηλώνει ο ΑΝΤ1. Το κόστος για τα δικαιώματα βεβαία ανεβαίνει, καθώς μόνο τα δικαιώματα του Mundial είναι στα περίπου στα 12 εκατ. ευρώ και εκείνα του  Euro στα 7 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, σχηματοποιείται σταδιακά το μοντέλο που θα αναπτύξει το επόμενο διάστημα ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ στην ελληνική τηλεόραση.

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 θα διεκδικήσει την πρώτη θέση επιστρέφοντας στα realities, κρατώντας τις «Άγριες Μέλισσες» και τον «Ήλιο».

Το Μακεδονία TV, το οποίο αναπόφευκτα θα αλλάξει όνομα, αποκτώντας το πρόθεμα ΑΝΤ1, θα μεταδίδει ξένες και ελληνικές σειρές, ο ΑΝΤ1+, ως streaming υπηρεσία, νέες σειρές και αθλητικά προγράμματα, ενώ το Netwix θα συνεχίσει στο διαδίκτυο τις εκπομπές με νεανικό πρόσημο. Βέβαια, σε αναμονή υπάρχει και ένα σχέδιο όσον αφορά την ενημέρωση, με σημείο αναφοράς το VICE.

Euro 2020: Οι 11 πόλεις και το πρόγραμμα αναλυτικά