Η αβεβαιότητα επιστρέφει στην Τσέλσι, αφού η απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών των «μπλε» από την κοινοπραξία υπό την ηγεσία του Τοντ Μπόλι βρίσκεται σε κίνδυνο, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC.

Μία συμφωνία αξίας 4.250.000.000£ (σχεδόν πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ) που ανακοινώθηκε στις 07/05.

Μείζον πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη νομικών εγγυήσεων από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, αναφορικά με την παραίτηση από το δάνειο ύψους 1.6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο Ρώσος μεγιστάνας εγγυήθηκε πως «τα κέρδη από την πώληση θα προσφερθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα», ωστόσο, «αρνείται να προβεί σε νομικές εγγυήσεις, γεγονός το οποίο οδηγεί τη βρετανική κυβέρνηση να διστάζει κατά τη διαδικασία έγκρισης της αλλαγής ιδιοκτησίας», βάσει πληροφοριών του τηλεοπτικού δικτύου.

Η Τσέλσι λειτουργεί με ειδική άδεια που λήγει στις 31/05.

«Υπάρχουν προθεσμίες στο τέλος αυτού του μήνα και στις αρχές Ιουνίου, οι οποίες εάν δεν τηρηθούν, θα είχαν ως συνέπεια είτε τον αποκλεισμό του συλλόγου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είτε από την Πρέμιερ Λιγκ», ανέφεραν πηγές.

Γίνεται αντιληπτό πως οιαδήποτε ενέργεια θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις αρχές Ιουνίου, όταν και θα συνεδριάσει η Λίγκα για τη χορήγηση των απαραίτητων αδειών με «φόντο» την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

«Η κοινοπραξία έχει δεσμευθεί να αγοράσει την Τσέλσι και να συμβάλλει στην επιτυχία του αγγλικού ποδοσφαίρου», επεσήμανε άνθρωπος εντός του κύκλου επαφών του Τοντ Μπόλι.

Στις 05/05, η πλευρά του Ρόμαν Αμπράμοβιτς διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες περί… εμποδίων

Πλήρης διάψευση των πληροφοριών από τη Μεγάλη Βρετανία για «φρένο» στην πώληση της Τσέλσι λόγω χρεών ύψους 1.6 δισεκατομμυρίων λιρών στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Ένας εκ των αντιπροσώπων του Ρώσου μεγιστάνα «έβαλε» τα πράγματα στη θέση τους, προχωρώντας σε γραπτή τοποθέτηση, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα των «μπλε».

Αναλυτικά, το περιεχόμενο της επιστολής:

«Ύστερα από εικασίες αναφορικά με την πώληση της Τσέλσι, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής…

Πρώτον, η επιθυμία του κ. Αμπράμοβιτς για δωρεά των εσόδων σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, δεν έχει μεταβληθεί.

Από την αρχική ανακοίνωση, το επιτελείο του εντόπισε υψηλά ισταμένους αξιωματούχους από φορείς των Ηνωμένων Εθνών και άλλες κορυφαίες παγκόσμιες οργανώσεις, που έχουν επιφορτιστεί με τη σύσταση ενός ιδρύματος και τον καθορισμό ενός σχεδίου για τις δραστηριότητές του.

Ο κύριοςανεξάρτητος εμπειρογνώμονας συνομίλησε με κυβερνητικούς εκπροσώπους, παρουσιάζοντας τη δομή και το βασικό πλάνο.

Ο κ. Αμπράμοβιτς δε συμμετείχε σε αυτό το έργο, με την επιτροπή να διοικείται ανεξάρτητα από ανθρώπους με πολυετή πείρα στον συγκεκριμένο τομέα.

Δεύτερον, δε ζήτησε να τού αποπληρωθεί κανένα δάνειο –τέτοια σενάρια είναι εντελώς ψευδή– όπως ακριβώς και όσα αφορούν υποθετική αύξηση της τιμής του συλλόγου την τελευταία στιγμή.

Στόχος του, παραμένει η εύρεση ενός αξιόπιστου θεματοφύλακα για την Τσέλσι, ενθαρρύνοντας κάθε ενδιαφερόμενη πλευρά να δεσμευθεί ως προς μία πολυδιάστατη επένδυση, στην οποία συμπεριλαμβάνονται τα πεδία της Ακαδημίας, του γυναικείου τμήματος ποδοσφαίρου, της απαραίτητης ανάπλασης του γηπέδου και της διατήρησης του έργου του ιδρύματος της ομάδας.

Μετά την επιβολή κυρώσεων που τού επιβλήθηκαν από το Ηνωμένο Βασίλειο, το απαιτούμενο κεφάλαιο υπόκειται σε περιορισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπερ σημαίνει πως δεσμεύεται αυτομάτως και κατά αυτόν τον τρόπο, θα υπόκειται σε νομική διαδικασία, αναμένοντας έγκριση από τις Αρχές.

Τα κονδύλια εξακολουθούν να προορίζονται για φιλανθρωπικά ιδρύματα, ενώ η κυβέρνηση γνωρίζει τόσο τους περιορισμούς, όσο και τις νομικές επιπτώσεις.

Ο κ. Αμπράμοβιτς δεν έχει πρόσβαση και δεν ασκεί έλεγχο σε εκείνα τα κεφάλαια και ούτε πρόκειται, έπειτα από την πώληση του συλλόγου. Παρά τις μεταβαλλόμενες συνθήκες, παραμένει αφοσιωμένος στην εύρεση ενός ικανού θεματοφύλακα και τη διασφάλιση πως τα έσοδα θα προσφερθούν για καλό σκοπό».