Η διαδικασία σταμάτησε… απότομα καθώς ο επόμενος αγοραστής πρέπει να καταβάλλει το ποσό των 1.600.000.000£ στην offshore εταιρεία Camberley International Investments, η οποία εδρεύει στο Τζέρσεϊ και φέρεται να συνδέεται είτε με τον Ρώσο μεγιστάνα, είτε με μέλη της οικογένειάς του, σύμφωνα με δημοσίευμα των Τάιμς.

Η εταιρεία «απορροφούσε» αυτομάτως κάθε εσωτερικό δανεισμό του Ρόμαν Αμπράμοβιτς στην Τσέλσι όλα αυτά τα χρόνια, με την ομάδα να ενημερώνει την κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας πως επιθυμεί την αλλαγή του καταστατικού μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.

Ο Ρώσος επιχειρηματίας είχε αναφέρει πως τα χρήματα από την πώληση της Τσέλσι «θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα, με στόχο την ενίσχυση όλων όσοι έχουν πληγεί από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Η πλευρά του φαίνεται να ισχυρίζεται πως «οι κυρώσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, αποτρέπουν σε διαδικαστικό επίπεδο την προσφορά των χρημάτων και ότι θα πρέπει να “κλείσει” το κεφάλαιο των 1.514.000.000£ βάσει του πρόσφατου ισολογισμού –ποσό που αναμένεται να έχει αυξηθεί έως σήμερα–, ώστε να προχωρήσει η αγοραπωλησία».