Η αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων στις ρωσικές ήταν πολύ αποτελεσματική, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ, προειδοποιώντας ωστόσο ότι ο κόσμος πρέπει να είναι προετοιμασμένος ότι ο πόλεμος θα τραβήξει σε διάρκεια, καθώς η αντεπίθεση αυτή δεν σηματοδοτεί την αρχή του τέλους του πολέμου.

“Είναι βεβαίως εξαιρετικά ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις μπόρεσαν να ανακαταλάβουν έδαφος και να καταφέρουν πλήγματα στα ρωσικά μετόπισθεν”, δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στον ραδιοσταθμό του βρετανικού BBC.

“Ταυτοχρόνως χρειάζεται να καταλάβουμε ότι αυτή δεν είναι η αρχή του τέλους του πολέμου, χρειάζεται να είμαστε προετοιμασμένοι ότι θα τραβήξει σε διάρκεια“, σημείωσε.

Τις τελευταίες μέρες ο ουκρανικός στρατός έχει σημειώσει σημαντικές επιτυχίες έναντι των ρωσικών δυνάμεων και έχει ανακτήσει εδάφη ενώ επιχειρεί και χτυπήματα με το πυροβολικό εντός του εδάφους της Ρωσίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες έπληξε χωριό σε βάθος 40 χιλιομέτρων στο ρωσικό έδαφος με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας κάτοικος χωριού και αρκετοί να τραυματιστούν.

Η Ρωσία μάλιστα φέρεται να διαμαρτυρήθηκε στις ΗΠΑ γιατί είχαν δεσμευθεί ότι τα όπλα που παραχωρούν στην Ουκρανία δεν θα χρησιμοποιούταν για χτυπήματα στο ρωσικό έδαφος.

Διαβάστε ακόμη: