Στο ετήσιο Συμβούλιο «για μια Ευρώπη της Δικαιοσύνης, της Αειφορίας, του Σεβασμού», του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) στις Βρυξέλλες, θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. 

Ο κ. Ανδρουλάκης θα συμμετάσχει στη συζήτηση με τίτλο «Για μια Ευρώπη του Σεβασμού» όπου θα μιλήσει για τα θέματα της Ευρωπαϊκής Άμυνας. Στο πάνελ (10:30 ώρα Ελλάδος), θα συμμετέχουν οι: Έλενα Νταλί, Ευρωπαία Επίτροπος από τη Μάλτα υπεύθυνη για θέματα ισότητας, η επικεφαλής του SD Σλοβενίας Tanja Fajon, ευρωβουλευτής και η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Καταρίνα Μπάλει.

Κατά την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου, θα προβληθεί ένα αφιερωματικό βίντεο στην Πρόεδρο Φώφη Γεννήματα. Ο κ. Ανδρουλάκης επίσης θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με την Ιράτσε Γκαρσία Περέζ, τον Πρόεδρο της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίου και Σεργκει Στανισεφ, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και πρώην πρωθυπουργό της Βουλγαρίας καθώς και με άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους και πρωθυπουργούς.

Το συγχαρητήριο μήνυμα του Μάρτιν Σουλτς στον Νίκο Ανδρουλάκη

Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου και πρόεδρος του Ιδρύματος Friedrich-Ebert-Stiftung, Μάρτιν Σουλτς, απέστειλε επιστολή προς τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, συγχαίρωντας τον για την εκλογή του.

Αναλυτικά η επιστολή του Μάρτιν Σουλτς

Αγαπητέ φίλε Νίκο,

Ως Πρόεδρος του Ιδρύματος Friedrich-Ebert-Stiftung (FES), θα ήθελα να σε συγχαρώ για την εκλογή σου ως νέου Προέδρου Κινάλ – ΠΑΣΟΚ. Σου εύχομαι καλή τύχη.

Η εκλογή σου είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό σημάδι για τη σχέση μεταξύ των σοσιαλδημοκρατικών Κινημάτων στην Ελλάδα και τη Γερμανία – και στις δύο χώρες, καθώς οι σοσιαλδημοκράτες έχουν μακρά, κοινή ιστορία και στενούς δεσμούς. Θα συμβάλλει επίσης σε ένα ισχυρότερο σοσιαλδημοκρατικό Κίνημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η εμπειρία σου και ιδιαίτερα η δουλειά σου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχουν δείξει ότι είσαι ένας εμπνευσμένος Ευρωπαίος, έτοιμος να επικεντρωθεί τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την ίδρυση του γραφείου του FES στην Ελλάδα το  2012, η συνεργασία μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών σοσιαλδημοκρατών, εντείνεται συνεχώς. Η ομάδα του FES στην Αθήνα, προσβλέπει σε γόνιμη και στενή συνεργασία με τους Έλληνες σοσιαλδημοκράτες υπό την ηγεσία σου. Παρακαλώ να μη διστάσεις να επικοινωνήσεις τόσο με εμένα, όσο και με τον διευθυντή του γραφείου μας στην Αθήνα κ. Arne Schildberg, ώστε να συζητήσουμε μελλοντικές συνέργειες.

Ανυπομονώ να σε συναντήσω σύντομα,

Φιλικούς χαιρετισμούς,

Ικ Σουλτς