Το μείζον ζήτημα της Creta farms 30 και πλέον μήνες μετά την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής, μπαίνει στο «τραπέζι» της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή on line συνεδρίαση!

Η οποία εντέλει πραγματοποιείται με τηλεδιάσκεψη και όχι δια ζώσης, καθώς το θέμα του Ελλάκτωρα «πηγαίνει πίσω», την άλλη ή τις άλλες εβδομάδες, εν αναμονή της σχετικής εισήγησης που είτε δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, είτε δεν έχει φτάσει έτοιμη από το αρμόδιο δικηγορικό γραφείο γνωμοδοτήσεων!

Ταυτοχρόνως, οι υπηρεσίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έχουν κάνει «φύλλο και φτερό» τις πάσης φύσης συμμετοχές του Ηλία Λιανού της Αρχιρόδον, στην προσπάθεια που καταβάλλεται να συνδεθεί με την Reggendorgh όσον αφορά την απόκτηση μετοχών της Ελλάκτωρ από το fund Atlas!

Καλά ενημερωμένες πηγές πάντως επιμένουν ότι μέχρι στιγμής τίποτα δεν έχει αλλάξει ως προς την υπόθεση του μεγάλου κατασκευαστικού – και όχι μόνο- ομίλου, καθώς δεν προκύπτουν επουδενί τυχόν ενοχοποιητικά στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επιβολή ποινών!

Ωστόσο το ζήτημα αυτό θα το αναλύσουμε διεξοδικά προσεχώς…

Επί του προκειμένου τώρα, σήμερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καλείται μετά από αλλεπάλληλες εισαγγελικές παραγγελίες και μετά το αποκαλυπτικό πόρισμα της Deloitte να αναδείξει και να εστιάσει στο σύνολο των φυσικών και ηθικών αυτουργών του μεγάλου χρηματιστηριακού σκανδάλου, της νέας Folli follie, που έπληξε διεθνώς, στα μάτια των ξένων επενδυτών, για μια ακόμη φορά το Χρηματιστήριο της Αθήνας και την αξιοπιστία του.

Και είναι προφανές πως την ώρα τούτη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς οφείλει να διαλευκάνει και να αναδείξει στέλνοντας στον εισαγγελέα, τον ρόλο τραπεζιτών, χρηματιστών και ορκωτών ελεγκτών – λογιστών στην κραυγαλέα αυτή υπόθεση απάτης, υπεξαίρεσης, χειραγώγησης και παραπλάνησης του επενδυτικού κοινού!

Και να …υποδείξει πρόσωπα, όσο ψηλά κι αν φθάνουν, είτε πρόκειται για «λευκά κολάρα» των τραπεζών, είτε «γκρι κοστούμια» των χρηματιστηριακών εταιρειών, είτε ακόμη υψηλά ιστάμενα πρόσωπα σε Ανεξάρτητες Αρχές και Αρμόδιες Επιτροπές!!!