Ανοδικό άνοιγμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ολοκληρώνοντας μια κερδοφόρα εβδομάδα για τις παγκόσμιες μετοχές.

Ο δείκτης CAC 40 της Γαλλίας σημείωσε τελευταία άνοδο πάνω από 20 μονάδες στις 7.447 μονάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία της IG, με τον γερμανικό DAX να σημειώνει άνοδο 52 μονάδων στις 18.237 μονάδες και τον βρετανικό FTSE 100 να κινείται κοντά στο επίπεδο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 δείκτης σημειώνει άνοδο άνω του 2% μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα, γεγονός που τον φέρνει σε τροχιά για την καλύτερη επίδοσή του από τις 10 Μαΐου.

Οι αμερικανικές μετοχές έχουν επίσης καταγράψει σταθερά κέρδη, με μεγάλη ώθηση να έρχεται την Πέμπτη, όταν μειώθηκαν οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας και τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ ήταν πολύ ισχυρότερα από ό,τι έδειχναν οι προβλέψεις.

Τα στοιχεία αυτά καθησύχασαν τους traders για μια ενδεχόμενη ύφεση στις ΗΠΑ, η οποία συνέβαλε στο έντονο παγκόσμιο ξεπούλημα στις αρχές του μήνα.

Ο Stoxx 600 και ο S&P 500 της Wall Street παραμένουν μακριά από τα επίπεδα στα οποία ξεκίνησαν τον μήνα, αλλά τα σταθερά κέρδη κατά τη διάρκεια της εβδομάδας έχουν ανακτήσει τις απώλειες από την πρόσφατη πτώση.

Παράλληλα, οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασαν άνοδο από μείωση 0,9% τον Ιούνιο σε αύξηση 0,5% τον Ιούλιο, σύμφωνα με τις προσδοκίες σε δημοσκόπηση του Reuters. Ο όγκος των πωλήσεων αυξήθηκε κατά 1,1% τους τρεις μήνες έως τον Ιούλιο.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται αφού ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασε άνοδο στο 2,2% τον Ιούλιο, χαμηλότερη αύξηση από την αναμενόμενη, ενώ η οικονομία κατέγραψε επέκταση 0,6% το δεύτερο τρίμηνο.

Οι μετοχές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού ακολούθησαν επίσης τη θετική δυναμική των αμερικανικών στοιχείων για να διαπραγματευτούν υψηλότερα την Παρασκευή.

Διαβάστε ακόμη: