Σοκάρουν οι καταγγελίες για εμπορία βρεφών, κακοποίηση και σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, σε ορφανοτροφείο της Αθήνας.

Την αποκάλυψη έκανε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου. Σύμφωνα με την ίδια, «διεξάγεται έρευνα με μεικτά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και παιδοψυχολόγους και παιδιάτρους που έχουμε ορίσει, σε κεντρικό ορφανοτροφείο στην Αττική, διότι έχουμε μια σειρά καταγγελιών για κακοποίηση παιδιών, για σεξουαλική κακοποίηση μεταξύ παιδιών μπροστά σε εργαζόμενους».

Οι πληροφορίες λένε, ότι πέντε ανήλικοι είχαν σεξουαλικές σχέσεις, παρουσία εργαζομένων του ιδρύματος.

Τα παιδιά αυτά είναι ηλικίας 7 έως 11 ετών και έχουν μεταφερθεί συνοδεία αστυνομικών στο νοσοκομείο «Παίδων».

Εκεί, οι παιδοψυχίατροι θα τα εξετάσουν και θα προσπαθήσουν με ειδικές τεχνικές και μέσα από αναπαραστάσεις παιχνιδιών να αντλήσουν στοιχεία για το τι γινόταν στο ορφανοτροφείο.

Επίσης, θα γίνουν εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Η συγκλονιστική καταγγελία της νηπιαγωγού για το ορφανοτροφείο-κολαστήριο

Νηπιαγωγός που είχε πραγματοποιήσει πριν από μερικούς μήνες ορισμένες βάρδιες στο ορφανοτροφείο-κολαστήριο καταγγέλλει τα όσα αρρωστημένα είδε να διαδραματίζονται ενώ την ίδια στιγμή η πρόεδρος, η κοινωνική υπηρεσία και η ψυχολόγος του ιδρύματος όχι μόνο δεν παρενέβαιναν αλλά με σταυρωμένα τα χέρια παρακολουθούσαν το δραματικό σίριαλ.
Η νηπιαγωγός άκουσε και είδε μικρά παιδιά να επιδίδονται σε ερωτικές πράξεις χωρίς αυτά καν να γνωρίζουν στην ουσία τι σημαίνουν.

Ο βιασμός της κούκλας, οι ερωτικές πράξεις και το ξύλο

«Είχαν μια πάνινη κούκλα, τα περισσότερα παιδιά έκαναν σεξ μαζί της, μας απειλούσαν ότι θα μας δείρουν», ισχυρίζεται η νηπιαγωγός στην καταγγελία της. «Ο 7χρονος κατέβασε το παντελόνι του και μου είπε “τώρα βιαζω την κούκλα”. Μου είπαν να μη δώσω σημασία κι ότι είναι ενήμεροι πρόεδρος, ψυχολόγος και κοινωνική υπηρεσία», υποστηρίζει σε άλλο σημείο.

Τα λόγια της συγκλονίζουν: «Η βάρδια έκλεισε βλέποντας τον 11χρονο να αυνανίζεται. Όταν ανέφερα στην πρόεδρο όσα είδα δεν έδειξε να εκπλήσσεται. Συνάδελφός μου μου είπε ότι εκτυλίσσονται απίστευτα πράγματα εκεί, τα παιδιά τα χτυπούσαν, στο πρόσωπο».

«Όταν νοσουσε μεγάλο μέρος του προσωπικού με COVID τα πρόσεχαν οι καθαρίστριες, τα παιδιά γυρνούσαν με κόκκινα μάγουλα. Είχαν χτυπήσει και δυο ετών παιδί,  ήταν όλοι ενήμεροι. Όταν τα παιδιά άκουγαν κάτι έκλειναν το στόμα τους. Τα παιδιά τρώνε από catering. Ο 7χρονος μιλούσε όλη την ώρα για ερωτικές πράξεις και κατέβαζε το παντελόνι του. Είδα το ένα παιδί να κάνει πεολειχία», ορισμένα ακόμη σοκαριστικά λόγια που εμπεριέχονται στην καταγγελία.

Η νηπιαγωγός παραθέτει γεγονότα με χρονική σειρά: «Στις 9.15 το πρωί ήθελε παιχνίδι, η καθαρίστρια δεν του το έδωσε κι άρχισε να πετάει καρεκλάκια».«Στις 20 Σεπτεμβρίου μετά την επιστροφή τους από το ειδικό Δημοτικό πήγαν στην τουαλέτα, τους ακολούθησα και άκουσα να λένε : αν στον δαγκώσω θα πονέσει. Ενημέρωσα και το μόνο που μου είπαν ήταν ότι δεν μπορούν να πηγαίνουν μόνοι τουαλέτα».

«Την επόμενη μέρα μου έκανε παρατήρηση γιατί κατέγραψα το περιστατικό».«Στις 6 Οκτωβρίου μας δόθηκε οδηγία να χορηγήσουμε ληγμένο φάρμακο σε ενός έτους παιδί».