Όπως έγινε γνωστό από το Βατικανό, αύριο ο πάπας Φραγκίσκος δεν πρόκειται να απευθύνει μήνυμα στους πιστούς, λόγω της κατάστασης της υγείας του.
Ο ποντίφικας παραμένει στον δέκατο όροφο της πολυκλινικής Αγκοστίνο Τζεμέλι της Ρώμης και -όπως έγινε την περασμένη Κυριακή- πρόκειται να αποσταλεί στα μέσα ενημέρωσης, μόνον γραπτό κείμενο με το μήνυμα του Φραγκίσκου.
Η απόφαση αυτή οφείλεται, προφανώς -όπως έχουν τονίσει οι θεράποντες γιατροί- στο ότι ο Αργεντινός πάπας πρέπει να αποφύγει να εκτίθεται στο κρύο, κάτι που θα μπορούσε να επιδεινώσει την κατάσταση της υγείας του. Μέρος του Τύπου, τις περασμένες ημέρες αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ο πάπας Μπεργκόλιο να χαιρετήσει, έστω πίσω από το τζάμι του δωματίου του, τους πιστούς που προσεύχονται για την ίασή του.
Τελικά, όμως, υπερίσχυσε η άποψη της ιατρικής ομάδας του, η οποία θεωρεί ότι απόλυτη προτεραιότητα, στη φάση αυτή, είναι να μπορέσει να ξεπεράσει την διπλή πνευμονία που του έχει διαγνωστεί.
H αίθουσα τύπου του Βατικανού, τέλος, έκανε γνωστό ότι ο Φραγκίσκος πέρασε μια ήρεμη νύχτα.
Διαβάστε ακόμη:
- Μητσοτάκης: Η ασφάλεια των πολιτών στις συγκοινωνίες βασικός πυλώνας της πολιτικής μας
- Ραγδαία άνοδος στην ελληνική αγορά πολυτελών ακινήτων
- Το σχέδιο απόφασης των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
- Οι 10 πιο πολυτελείς σουίτες κρουαζιερόπλοιων που κλείνονται μέχρι και 3 χρόνια νωρίτερα