Η μετοχή της First Republic (FRC) υποχώρησε περισσότερο από 43% εχθές Τρίτη, αφού η τράπεζα εξέπληξε τους επενδυτές και τους αναλυτές αποκαλύπτοντας μια εκροή άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε καταθέσεις τον Μάρτιο.

Η αποκάλυψη που έγινε κατά την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου το απόγευμα της Δευτέρας έθεσε νέα ερωτήματα σχετικά με την τύχη του δανειστή από το Σαν Φρανσίσκο που βρέθηκε στο επίκεντρο της τραπεζικής αναταραχής του περασμένου μήνα.

Η εταιρεία παρουσίασε τη στρατηγική επιβίωσής της τη Δευτέρα.

Είπε ότι σχεδιάζει να αυξήσει τις ασφαλισμένες καταθέσεις της, να περιορίσει τα δάνεια που χρησιμοποιούσε για να καλύψει τις αναλήψεις πελατών, να συρρικνώσει τον ισολογισμό της και να μειώσει το εργατικό δυναμικό της κατά 20-25% για να μειώσει τα έξοδα.

Επιδιώκει επίσης άλλες «στρατηγικές» επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης ή της άντλησης περισσότερων κεφαλαίων.

Σύμφωνα με το Bloomberg ανέφερε ότι η τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο να εκχωρήσει 50 έως 100 δισεκατομμύρια δολάρια μακροπρόθεσμων τίτλων και στεγαστικών δανείων για να διευκολύνει την ενδεχόμενη αύξηση κεφαλαίου.

Η μετοχή της, η οποία είχε ήδη μειωθεί περισσότερο από 85% φέτος, σταμάτησε για λίγο λόγω υψηλής μεταβλητότητας εχθές Τρίτη.

Πτώση σημείωσαν και άλλες μετοχές τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων περιφερειακών αντιπάλων της First Republic.

Συμπαρασύρονται και οι λοιπές περιφερειακές

Η PacWest (PACW), ένας δανειστής με έδρα στο Μπέβερλι Χιλς που ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα εχθές μετά το κλείσιμο της αγοράς, υποχώρησε περισσότερο από 6%. Η HomeStreet (HMST), ένας δανειστής στο Σιάτλ που ανέφερε οικονομικά αποτελέσματα τη Δευτέρα, βυθίστηκε περισσότερο από 36%.

Αναλυτές σχολίασαν ότι η First Republic αντιμετωπίζει μεγάλη αβεβαιότητα καθώς προσπαθεί να συνέλθει από το χάος του περασμένου μήνα.

Διαβάστε περισσότερα