Ισχυρές απώλειες καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με φόντο τις πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία, καθώς οι αγορές φοβούνται το ενδεχόμενο νίκης του κόμματος Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λε Πεν στις βουλευτικές εκλογές της 30ης Ιουνίου στη Γαλλία.

Στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί 2,5%, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει πτώση 1,5%, καθώς και στη Γερμανία ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δέχεται ισχυρές πιέσεις, μετά τη συντριπτική ήττα των Σοσιαλδημοκρατών στις ευρωεκλογές.

Ο Stoxx 600  άνοιξε ελαφρώς υψηλότερα, αλλά διέγραψε τα κέρδη και πλέον υποχωρεί 1%, με τον περιφερειακό δείκτη αναφοράς να οδεύει προς μία από τις χειρότερες εβδομάδες του έτους μέχρι στιγμής.

Τριγμοί σε γαλλικές μετοχές και ομόλογα

Οι γαλλικές μετοχές σημείωσαν βουτιά 2,5%, με τους επενδυτές να εξακολουθούν να τρομάζουν από το ενδεχόμενο νίκης του λαϊκιστικού, ακροδεξιού κόμματος Εθνικός Συναγερμός, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να προκηρύξει εγχώριες βουλευτικές εκλογές.

Οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων ομολόγων της Γαλλίας, οι οποίες κινούνται αντιστρόφως ανάλογα με τις τιμές, υποχώρησαν κατά επτά μονάδες βάσης.

Διαβάστε ακόμη