Σήμερα (09/02), ο Βλαντιμίρ Πούτιν απηύθυνε ένα ειρωνικό αποχαιρετιστήριο μήνυμα προς τις εταιρείες του εξωτερικού οι οποίες εγκατέλειψαν τη Ρωσία λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι η αποχώρηση εκείνων θα ωφελήσει τις ρωσικές.

Ο «ισχυρός άνδρας» του Κρεμλίνου ανέφερε ότι «εκείνες οι εταιρείες υπέστησαν σοβαρές ζημίες λόγω της εξόδου από μία μεγάλη και κερδοφόρα αγορά», μιλώντας σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους, κατά τη διάρκεια συνάντησης που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση. «Σήμερα, πολλές από αυτές (τις δυτικές εταιρείες), δεχόμενες πιέσεις από τις κυβερνήσεις τους, φεύγουν από την αγορά μας. Στο καλό», υποστήριξε, κάνοντας μία χειρονομία αποχαιρετισμού.

«Τίποτα (σ.σ. στη Ρωσία) δεν έχει καταρρεύσει. Οι εταιρείες και οι επιχειρηματίες μας, συνεχίζουν να εργάζονται με μεγάλη επιτυχία», προσέθεσε, μεταξύ άλλων, ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Δεκάδες εταιρείες της Δύσης αποχώρησαν από τη Ρωσία πέρυσι, με «φόντο» τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. Κάποιες από τις εταιρείες που αποχώρησαν από τη ρωσική αγορά, πούλησαν τα περιουσιακά τους στοιχεία σε τοπικούς επενδυτές με συμβολικό τίμημα.

Διαβάστε ακόμη: