Πέρυσι η Nestlé ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην στρατηγική αναθεώρηση της Palforzia, ενώ η συμφωνία πώλησης είχε προβλεφθεί από τον Ιούλιο, σύμφωνα με το Just Food.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί οι οικονομικές λεπτομέρεις της πώλησης. Ωστόσο η Nestlé ανακοίνωσε ότι θα λάβει «τμηματικές πληρωμές και συνεχή δικαιώματα» από την εταιρεία Stallergenes Greer, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο και ειδικεύεται στη διάγνωση και τη θεραπεία των αλλεργιών.

Ο Greg Behar, διευθύνων σύμβουλος της Nestlé Health Science, δήλωσε ότι «Είμαστε βέβαιοι ότι η Stallergenes Greer θα προωθήσει την Palforzia και θα διασφαλίσει ότι αυτή η μοναδική θεραπεία θα υποστηρίξει τους ασθενείς σε όλο τον κόσμο.Ταυτόχρονα, η εκποίηση επιτρέπει στη Nestlé Health Science να επικεντρωθεί στα βασικά της πλεονεκτήματα και στους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης».

Στην ετήσια έκθεσή της για το 2022, η εταιρεία δήλωσε ότι «η μονάδα θα εστιάσει στην καταναλωτική φροντίδα και την ιατρική διατροφή».

Η αρχική επένδυση
Η Nestlé εξαγόρασε την Aimmune Therapeutics, τον κατασκευαστή του Palforzia με έδρα την Καλιφόρνια, το 2020 σε μια συμφωνία ύψους 2,6 δισ. δολαρίων. Είχε επενδύσει για πρώτη φορά στην Palforzia τέσσερα χρόνια νωρίτερα. Αλλά τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, ανακοίνωσε ότι εξετάζει τις «στρατηγικές επιλογές» της για την Palforzia.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg ανέφερε ότι νωρίτερα φέτος η εταιρεία προέβη σε απομείωση της αξίας του φαρμάκου κατά 2,1 δισ. δολάρια.

Και τον Μάρτιο, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Nestlé, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τροφίμων στον κόσμο, είχε αρχίσει να αναζητά αγοραστές για την Palforzia και είχε προσλάβει επενδυτικούς τραπεζίτες της Evercore για να δει τι ενδιαφέρον υπήρχε για τη μονάδα.

Η Stallergenes, η οποία αυτοχαρακτηρίζεται «παγκόσμιος ηγέτης στην ανοσοθεραπεία αλλεργιογόνων», είναι μια ιδιωτική επιχείρηση με παρουσία σε 19 χώρες και εγκαταστάσεις παραγωγής στη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμη: