Η διοίκηση του ασφαλιστικού ταμείου των ΜΜΕ, στην οποία έχει συμπράξει η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ με τις συνδικαλιστικές δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τις διατάξεις του πρόσφατου «νόμου Χατζηδάκη», ανακοινώνοντας πως η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί χωρίς φυσική παρουσία, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν τον «νόμο Χατζηδάκη», τα συνδικαλιστικά τους στελέχη στα ΜΜΕ τον εφαρμόζουν, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά για την πραγματική στάση του κόμματός του.

Ο ΕΔΟΕΑΠ έχει την οικονομική δυνατότητα να πραγματοποιήσει διά ζώσης Γενική Συνέλευση σε μεγάλο χώρο, με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων. Επέλεξε, όμως, να εφαρμόσει τις διατάξεις Χατζηδάκη για τη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης και η τελευταία ημερομηνία για την πραγματοποίησή της με την απαραίτητη πλειοψηφία του 1/10 των μελών του είναι στις 22 Σεπτεμβρίου. Πρακτικά, καλεί σε τηλεφωνική παρουσία περίπου 1.200 άτομα, ώστε να γίνει ο μονόλογος της διοίκησης του Ταμείου.

Η επιλογή της διοίκησης ΕΔΟΕΑΠ από τις συμμαχικές δυνάμεις Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πως δεν αποκλείεται ανάλογη πρακτική και για τη Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ. Το επόμενο ζήτημα είναι αν θα συμπράξει ο ΣΥΡΙΖΑ και στη διενέργεια ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, τόσο για τον ΕΔΟΕΑΠ όσο και για την ΕΣΗΕΑ.