Στην «μέγγενη» της ακρίβειας έχει μπει και η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, με τις τιμές των λουλουδιών να έχουν βγάλει «αγκάθια».

Άγιος Βαλεντίνος: Τι δώρα αγοράζουν και πόσα ξοδεύουν οι ερωτευμένοι στην Ελλάδα και στον κόσμο

Όπως φαίνεται φέτος, στην γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου οι ερωτευμένοι που θέλουν να δείξουν την αγάπη τους στον σύντροφό τους, θα πρέπει να βάλουν γερά το χέρι στην τσέπη.

Τα κόκκινα τριαντάφυλλα, η πιο κλασσική επιλογή ανθοδέσμης, εάν πέρυσι έστελνες 100 για να εντυπωσιάσεις με 200€, φέτος χρειάζεσαι 500€.

Μάλιστα μια απλή ανθοδέσμη θα κοστίζει 100€. 

Φυσικά υπάρχουν και πιο σεμνές επιλογές, με τιμές όμως και πάλι στα 100€, αν μιλάμε για μία ανθοδέσμη που θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, τα μπουκέτα θα έχουν ένα «αγκαθάκι» στην τιμή και η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα αμαυρωθεί από την ακρίβεια.

Αγίου Βαλεντίνου: Γιατί έχουν εκτοξευτεί οι τιμές στα λουλούδια

Την αύξηση στην τιμή που ξεπερνάει το 150% εξηγούν οι ανθοπώλες. Όπως λένε, έχει πληγεί η παραγωγή των λουλουδιών. «Μεγάλο το πλήγμα στις παραγωγές και στους ανθρώπους που είχαν εκτάρια», σημειώνουν.

Από την άλλη, στα ανθοπωλεία της Θεσσαλονίκης υπάρχει πάντα και plan B. Kαι εδώ η τιμή έχει τσιμπήσει αλλά με ένα μικρότερο ποσό μία ανθοδέσμη μπορεί να φτάσει στην αγαπημένη με 30€.

Πολλοί βέβαια θα παρατηρήσουν πως και αυτά τα λεφτά είναι ένα μεροκάματο. Από την άλλη, μία ημέρα τον χρόνο είναι, μία ανθοδέσμη λογικά θα αγοράσει κάθε ερωτευμένος οπότε το κόστος μάλλον μπορεί να αντιμετωπιστεί θα πουν οι επιχειρηματίες του χώρου.

Διαβάστε ακόμη: