«Θα αξιοποιηθούν όλα τα μέσα για να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός στην ελληνική ακτοπλοΐα». Αυτό επισημαίνει σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις του ο υπουργός ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης.

Στο πλαίσιο αυτό τις επόμενες μέρες θα τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα του Παρατηρητηρίου τιμών για τα εισιτήρια της ακτοπλοΐας.

Παράλληλα ο υπουργός είναι αποφασισμένος να μιλήσει με την Επιτροπή Ανταγωνισμού προκειμένου να επιταχύνονται οι διαδικασίες για την έκδοση αποφάσεων εφόσον γίνει καταγγελία.

Κύκλοι του υπουργείου ναυτιλίας με τους οποίους μίλησε το newmoney επεσήμαναν ότι τα φαινόμενα με τα ακριβά εισιτήρια και τις συνεχείς -σε κάποιες περιπτώσεις ανατιμήσεις- αφορούν στα ταχύπλοα και όχι στα συμβατικά πλοία.

Σύμφωνα με έρευνες η Ελλάδα είναι στην 11η θέση των ακριβότερων χωρών για ακτοπλοϊκά ταξίδια στην Ευρώπη.

Πριν από λίγες μέρες το υπουργείο ναυτιλίας ανακοίνωσε και τα συμπεράσματα σαρωτικών ελέγχων που έγιναν επί των τιμών των ακτοπλοϊκών μέσω των Λιμενικών Αρχών της επικράτειας κατά το χρονικό διάστημα από 07/06/2024 έως και 16/06/2024.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 377 έλεγχοι σε Ε/Γ και Ε/Γ-Ο/Γ πλοία της ακτοπλοΐας και βεβαιώθηκαν επτά (7) παραβάσεις για παράλειψη ενημέρωσης της αρμόδιας Αρχής σχετικά με μεταβολές των τιμών των εισιτηρίων (άρθρο 44 πργ. 13 του ν.4948/2022.

Παράλληλα ξεκίνησε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων και των προβλεπόμενων προστίμων. Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Διαβάστε ακόμη