Στη γερμανική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Εhret+Κlein περιήλθε το ιστορικό κτίριο της Οδού Χρήστου Λαδά, όπου στεγάστηκαν επί τρεις δεκαετίες  ο ΔΟΛ (Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη) και οι εφημερίδες του “Τα Νέα” και “Το Βήμα”.

Με την εξαγορά αυτή η Εhret+Κlein εισέρχεται επίσημα στην ελληνική αγορά ακινήτων, όπου σκοπεύει να επεκταθεί, δημιουργώντας μεγάλο χαρτοφυλάκιο εμπορικών ακινήτων. Με την προοπτική αυτή δημιούργησε ήδη θυγατρική στην Ελλάδα.

Το κτίριο της Χρήστου Λαδά 1-3, που είναι άδειο από το 2017, διαθέτει περίπου 3.500 τ.μ. εκμισθώσιμου χώρου και βρίσκεται στο κέντρο της κατ’ εξοχήν εμπορικής περιοχής της Αθήνας. Με εκτεταμένη ανακαίνιση και αναδιαρρύθμιση χώρων θα μετατραπεί σε σύγχρονο κτίριο γραφείων υψηλών προδιαγραφών.

“Είναι δύσκολο να βρεθούν σύγχρονα συγκροτήματα γραφείων, ειδικά στην Αθήνα, καθώς συνήθως δεν πληρούν πλέον τα διεθνή πρότυπα για χώρους γραφείων, καθώς και τις σημερινές απαιτήσεις βιωσιμότητας”, δηλώνει η Christine Eichinger, υπεύθυνη έργου της Εhret+Κlein. “Από την άλλη πλευρά, αυξάνεται συνεχώς η ζήτηση για σύγχρονους εμπορικούς χώρους, τους οποίους χρειάζονται οι διεθνώς δραστηριοποιούμενες εταιρείες για την επέκτασή τους στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης”.