Την Τετάρτη 12 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, οι δύο ηγέτες θα έχουν ένα τετ-α-τετ στο Βίλνιους της Λιθουανίας, περίπου στις 12 το μεσημέρι, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου.

Στο πλευρό του πρωθυπουργού θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, παρούσα θα είναι και η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου κατά πάσα πιθανότητα και η διπλωματική σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη, η Άννα Μαρία Μπούρα. Τις αμέσως επόμενες ώρες θα γίνει γνωστή η ακριβής σύνθεση. Αν πάει καλά η συνάντηση θα δούμε αν θα μπορέσουν να ξεκινήσουν και οι διερευνητικές επαφές σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Από πλευράς Τουρκίας, μαζί με τον κ. Ερντογάν θα βρίσκονται ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ο εκπρόσωπος Τύπου Τσαγατάι Κιλίτς, στενός σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, και ενδεχομένως ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών αν η σύνθεση είναι τρεις συν τρεις και στην ελληνική πλευρά βρίσκεται η κ. Μπούρα.

Διαβάστε περισσότερα