Η μεταστάθμευση προσωπικού και μέσων της βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας (ROYAL SAUDI AIR FORCE – RSAF) στην 115 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) προκειμένου να συνεκπαιδευθούν με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ολοκληρώθηκε σήμερα.

Την άφιξη των έξι αεροσκαφών F-15C της RSAF στην αεροπορική βάση της Σούδας παρακολούθησε ο πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα Δρ Σαάντ Αλαμάρ (Saad Alammar).

Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης έχει σχεδιαστεί να εκτελεστούν αποστολές σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων τύπου Air Superiority / Supremacy, καθώς και προστασία – προσβολή στόχων σε ξηρά και θάλασσα, αναφέρει ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Η ιδιαίτερα σημαντική παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας στη Σούδα έρχεται να προστεθεί, μεταξύ άλλων, και σε αυτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Γαλλίας, των ΗΠΑ και της Κύπρου και αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο της Κρήτης στην εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου καθώς και της Μέσης Ανατολής, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η συνεκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών εντάσσεται στο πλαίσιο της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.