Την ώρα που Alpha bank και Τρ. Πειραιώς βιώνουν συνθήκες εξυγίανσης και κεφαλαιακής ενίσχυσης η Eurobank κινείται δυστυχώς στον αστερισμό της αναμενόμενης αποεπένδυσης από τους Καναδούς της Fairfax!

Όπως έχει αποκαλύψει το Radar.gr, το κερδοσκοπικό fund του περίφημου Πρεμ Γουάτσα ο οποίος  εμφανίστηκε στην Ελλάδα παριστάνοντας τον …κολλητό του Αντ. Σαμαρά ο οποίος τον εμπιστεύθηκε και τον στήριξε και στην πορεία μετετράπη σε επενδυτική ορντινάτσα και αχθοφόρο του Αλ. Τσίπρα, έχει βάλει πλώρη για αποεπένδυση!

Λόγω καταστατικού ζητήματος το fund επιβάλλεται να αποχωρήσει, μειώνοντας σταδιακά τη μετοχική του θέση και το μόνο που μένει να καταδειχθεί είναι ο χρόνος και η ένταση της αποεπένδυσης, η χρονική διάρκεια της… Κάποιοι λένε για 4 χρόνια, προφανώς καθ υπαγόρευση Χρυσικού που βλέπει καθημερινά ότι αποδομείται και αποδυναμώνεται…

Ακούγεται ότι για να αποχωρήσει ολοσχερώς από την Eurobank η Fairfax θα πρέπει να καταγράψει κέρδη! Λησμονείται προφανώς ότι γιαυτό φρόντισε ο Γ. Χρυσικός, το πουλέν του Γουάτσα, ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών που μέσα από τη συγχώνευση της τράπεζας με την Grivalia κατέστησε τον Καναδό κυρίαρχο του παιχνιδιού και κερδισμένο κεφαλαιακά καταγράφοντας σημαντικές υπεραξίες!

Και ταυτοχρόνως, η αποεπένδυση θα προκαλέσει ανατροπές δεδομένων στην διοικητική πυραμίδα της τράπεζας, καθώς η κυριαρχία Χρυσικού έχει επιβληθεί λόγω Γουάτσα και όχι γιατί υφίσταται αποδοχή από το στελεχιακό δυναμικό!

Είναι επομένως σαφές πως όσο ο Γουάτσα θα αποεπενδύει τόσο θα αποδυναμώνεται ο Χρυσικός στην ιεραρχία της Eurobank!

Ίσως για το λόγο αυτό, για να προδιαγράψει το αύριο, διαμορφώνει συμμαχίες με τους παίκτες του real estate όπως ο Παπαλέκας στην υπόθεση των Αστεριών Γλυφάδας, για τον οποίο λέγεται και γράφεται ότι είναι πίσω από κάποιον Φιντιρίκο, επιχειρηματία – μοντέλο, ο οποίος με τη σειρά του είναι πίσω από τον Πηλαδάκη στην προσπάθεια εξαγοράς των μικρών καζίνο!

Ο από πίσω του από πίσω, δηλαδή! Και κάπου στη μέση οι Αρχές, που διερευνούν πολλές και διάφορες καταγγελίες!

Διαμορφώνεται στενή σχέση Χρυσικού – Παπαλέκα στο Real Estate!